Rivierengebied

Buren nog niet klaar voor besluit over energiepark

Windmolens zijn ook in Buren een heet hangijzer
Windmolens zijn ook in Buren een heet hangijzer © Gemeente Ermelo
LIENDEN - Buren kan nog niet aangeven in hoeverre de gemeente wil meewerken aan het voorstel van Vattenfall voor een groot energiepark met zonnepanelen en windmolens bij Lienden. De gemeente heeft een maand uitstel gevraagd bij de provincie Gelderland die hier eigenlijk uiterlijk 30 april duidelijkheid over wilde hebben.
Het verzoek van Vattenfall betreft een zonnepark van 36 hectare, vier nieuwe en vier vernieuwde windmolens langs de A15 bij Echteld en Lienden. De gemeenteraad verzet zich tegen de komst van windmolens maar in regionaal verband zijn deze wel al ingetekend. Bovendien kan de provincie er uiteindelijk ook zonder instemming van de gemeente over besluiten.

Positief over zonnepark

Het college stelt dat er meer tijd nodig is om een goed voorstel aan de nieuwe gemeenteraad voor te leggen. De bedoeling is dat het op 24 mei in de raad besproken wordt. Eerder heeft de raad aangegeven wel positief te staan tegenover de ontwikkeling van een zonnepark op deze locatie. Naar verwachting zal het standpunt over de windmolens in de raad niet veranderen.
De gemeente koerst aan op een voorzetting van de huidige coalitie van Gemeentebelangen, PCG en CDA. Deze coaltie ging met de verkiezingen van 12 naar 14 van de 21 zetels.

Zie ook: