Arnhem en omstreken

Omroep Gelderland heeft een nieuwe baas, voor één dag

Omroep Gelderland heeft een nieuwe baas, voor één dag
Omroep Gelderland heeft een nieuwe baas, voor één dag © Omroep Gelderland
ARNHEM - Janko Meeuwsen was dinsdag eventjes de baas bij Omroep Gelderland. Als één van de vijf leerlingen van zijn school mocht hij één dag meelopen met de leidinggevende van een aansprekend bedrijf. Janko koos voor Omroep Gelderland en beleefde een pittige dag.
Al vroeg in de ochtend komt Janko binnen, samen met hoofdredacteur Sandrina Hadderingh. Gelijk mag hij aan de slag in een vergadering over de bereikcijfers. Daarna volgt een rondleiding over alle afdelingen en een kijkje in de tv-studio, waar juist opnames worden gemaakt voor Bureau GLD.
Kijk hier hoe Janko zijn dag beleefde:
Omroep Gelderland heeft een nieuwe baas, voor één dag
Ook is Janko voorzitter tijdens de redactievergadering. "Een leuke dag", vindt Janko. Ik heb heel veel geleerd vandaag."
Het initiatief voor "De Baas Voor Morgen" is genomen door JINC, een organisatie die gelijkheid voor alle kinderen nastreeft. "Zo'n bezoek aan een aansprekend bedrijf geeft ze dan net een duwtje en leert ze dat je ver kan komen, wanneer je de kans krijgt om je talenten te ontdekken", zegt de organisatie.

Janko, wat verwachtte je van deze dag?

"Ik verwachtte veel aan een bureau te moeten zitten, met een computer voor me. Dat het een beetje saai zou zijn, eigenlijk. Maar ik heb het hele bedrijf gezien en veel met mensen gesproken over wat ze leuk vinden. Ik was van tevoren best wel een beetje zenuwachtig, maar dat was eigenlijk niet nodig. Ik voelde me al gauw op mijn gemak. Het was leuk."

Wat heb je allemaal gedaan?

"Ik ben bij vergaderingen geweest, heb de redactievloer gezien en daar mensen gesproken over hun werk, geleerd hoe het nieuws verwerkt wordt. En ik heb zelf nog even mogen proberen hoe het is om een interview te doen bij Bureau GLD. Dat viel niet mee."

Had je nog tips voor de omroep?

"Ik ben zelf een sportfan, dus van mij mag er meer sport komen. Vooral meer achtergronden bijvoorbeeld, wat een voetballer doet om fit te blijven. En van mij mag er wel meer 112-nieuws komen. Dat zijn toch vaak ongelukken waar veel mensen mee te maken hebben en die ook bij jou in de buurt hadden kunnen voorkomen. Maar niet te veel slecht nieuws, veel te heftig. Ik wil ook graag goed nieuws horen."

Wat was de vraag die jou als baas voor één dag het meest gesteld werd deze dag?

"Of ik ook voor opslag kon zorgen. Dat heb ik niet gedaan."

Was het leuk?

"Ja, het was echt leuk. En ik denk dat ik toch wat vaker op de app van Omroep Gelderland ga kijken, om het nieuws te volgen."