Arnhem en omstreken

Deze zwemfanaten nemen duik in het buitenbad: 'Ik ben er speciaal voor verhuisd'

Robert verhuisde speciaal voor het openluchtzwembad naar Arnhem.
Robert verhuisde speciaal voor het openluchtzwembad naar Arnhem. © Omroep Gelderland
KLARENBEEK - Het buitenzwemseizoen is officieel geopend. In ieder geval bij Klarenbeek in Arnhem, waar de eerste zwemmers maandag een frisse duik namen. Onder toezicht oog van huiskat Ollie.
"Ik ben ervoor verhuisd", zegt de fanatieke oud-wedstrijdzwemmer Ronald enthousiast. "Ik woonde in Utrecht. Via vrienden heb ik Arnhem leren kennen en onder andere dit zwembad. Dit is gewoon het mooiste openluchtzwembad van Nederland."

Huiskat Ollie

Er is in Arnhem support uit onverwachte hoek: trouwe kat Ollie kijkt toe. "Die kat is hier al jaren" legt manager Tinie Bolderman uit. De kat geniet zichtbaar in het zonnetje terwijl de bezoekers het ene baantje na de andere trekken. "Aan de kant!", zegt een man vriendelijk, terwijl hij Ollie van de handdoek afschuift.
Kat Ollie bij zwembad Klarenbeek in Arnhem.
Kat Ollie bij zwembad Klarenbeek in Arnhem. © Omroep Gelderland
"Ik plons er in en ik hoop dat het niet te koud is. Ik doen dit al bijna veertig jaar", vertelt trouwe zwemster Sonja. "Ik ben een waterrat. Ik heb een passie voor zwemmen. De beweging door het water, zo fijn voor je lijf."

Zwemabonnenment als cadeau

Ze trakteert zichzelf op een zwemabonnement. "9 april was ik jarig, dus heb ik mezelf dit cadeau gedaan."
Een kijkje in het openluchtzwembad:
Deze zwemfanaten nemen eerste duik in het buitenbad: 'Ik ben er speciaal voor verhuisd'
Maar de gestegen prijzen noemt ze wel pittig. Een abonnement voor één zwemseizoen komt neer op 250 euro dit jaar. Bij de voorverkoop scheelt het dan weer vijftig euro.
"Het is feest om hier iedere ochtend te zwemmen en dat ga ik ook doen ook", vertelt Ronald verder. Dat hij nu meer moet betalen vanwege de energiekosten maakt hem niet uit. "Het is het geld waard."
Hij geniet van het zwemmen in de openlucht. "Je hoort de vogels nu komt het zonnetje door..."

Duizend bezoekers kopen kaart met korting

Het Arnhemse openluchtzwembad heeft in twee dagen tijd zo rond de duizend bezoekers al aan de deur gehad voor de voorverkoop van de abonnementen met korting. Ook meerbadenkaarten kunnen nog tot 15 april tegen een reductie tarief worden aangekocht.
Sonja heeft een passie voor zwemmen.
Sonja heeft een passie voor zwemmen. © Omroep Gelderland