nieuws

Benefietconcert voor Oekraïne in Wageningen

Victoria Koblenko (r.) presenteert het benefietconcert. Links haar partner Evgeniy Levchenko.
Victoria Koblenko (r.) presenteert het benefietconcert. Links haar partner Evgeniy Levchenko. © ANP
WAGENINGEN - In Wageningen wordt op 4 mei een benefietconcert gegeven vanwege de oorlog in Oekraïne. De opbrengsten van het door Victoria Koblenko gepresenteerde openluchtconcert zijn voor de slachtoffers van de oorlog.
De organisatie Wageningen45 wil met het concert een brug slaan "tussen 77 jaar vrijheid en de huidige onvrijheden in de wereld, waarvan de oorlog in Oekraïne een hartverscheurend voorbeeld is".
Onder anderen zangeres Sofia Dragt, zanger Marc Floor en de bands Chila Collective en Contraire treden op. Behalve bij de oorlog in Oekraïne zal er ook worden stilgestaan bij de Tweede Wereldoorlog, aangezien het 4 mei dodenherdenking is.
"De oorlog in Oekraïne is voor velen de eerste keer waarbij het begrip 'vrijheid' heel voelbaar onder druk staat. Juist nu is het herdenken en koesteren van de vrijheid ontzettend belangrijk", aldus de organisatie.

Live bij Omroep Gelderland

Het concert wordt gehouden van 21.00 tot 22.00 uur op het terrein van hotel WICC. Kaartjes kosten 20 euro per stuk. De opbrengsten van de kaartverkoop komen ten goede aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne, belooft de organisatie.
Het concert is op 4 mei live mee te maken via TV Gelderland.