Achterhoek

Onze Linda krijgt een rol in 'The Passion'

Onze Linda krijgt een rol in 'The Passion'
Onze Linda krijgt een rol in 'The Passion'
DOETINCHEM - In Linda breekt UIT! laat ik (Linda Geerdink) zien wat er allemaal te doen is in Gelderland. Het is bijna Witte Donderdag. De dag van het grootste muzikale televisie-spektakel over de laatste uren van Jezus; 'The Passion!'.
Het evenement is dit jaar voor het eerst in de Achterhoek. En iedereen krijgt een kans om mee te doen. De productie is namelijk op zoek naar zangtalent voor het koor. Ik twijfel geen moment en ga auditie doen. Gaat het me lukken zonder zangervaring een rol in deze mega-productie te bemachtigen?
Bekijk de video:
Omdat ik nauwelijks zangervaring heb, schakel ik de hulp in van een andere auditant; zangtalent Mindel Smid uit Winterswijk. Ze studeert aan het conservatorium in Utrecht dus dat moet goed komen, denk ik.
Inzingen met zangeres Mindel Smid.
Inzingen met zangeres Mindel Smid. © Omroep Gelderland
Samen gaan we op zoek naar een geschikt nummer voor mijn auditie. Het moet een songtekst zijn uit eerder edities. Ik kan niet kiezen, dus besluit ik een medley te doen. "In ieder geval iets dat opvalt", denken we. "En dat moet ook, want deze kans komt maar een keer voorbij. Bovendien heeft de KRO-NCRV maarliefst 153 inzendingen binnengekregen."
Repetitie met Soy Kroon, die Jezus speelt, in het bos bij kasteel Slangenburg.
Repetitie met Soy Kroon, die Jezus speelt, in het bos bij kasteel Slangenburg. © Omroep Gelderland
Naar aanleiding van mijn audtie, word ik uitgenodigd op de set om wat acteurs te interviewen en een scène met Jezus (Soy Kroon) bij te wonen. Locatie: kasteel Slangenburg in Doetinchem. Een sprookjes-achtige plek en een geweldige ervaring. Ik waan me in een Hollywoodfilm. Ik zie wel trailers voor de crew, koks die voor ze aan het koken zijn, een enorme kraan met een camera erop, de regisseur en verschillende hoofdrolspelers.
Linda vraagt Dennis om advies.
Linda vraagt Dennis om advies. © Omroep Gelderland
Ik grijp meteen m'n kans en vraag Dennis Weening, die Judas speelt, om advies: "Hoe bluf je jezelf er doorheen?" Dennis heeft tenslotte ook geen zangervaring.
Ons gesprek wordt onderbroken, omdat ik bij producent Jacco Doornbos moet komen. De man die The Passion naar Nederland heeft gehaald. Het creatieve brein achter dit succes. Hij heeft mijn auditie bekeken en heeft slecht, maar ook goed nieuws voor me: "Linda we hebben je auditie bekeken, maar het lijkt ons voor beide partijen beter, je geen rol te geven in het koor. Maar we hebben wel een andere rol voor je..."
Ik kan m'n oren niet geloven, maar het bewijs staat toch echt op camera en is te zien in The Passsion op NPO1. Wil je nu al weten welke rol ik speel en een uniek kijkje achter de shermen van deze mega productie zien? Kijk dan naar de nieuwste Linda breekt UIT!