Noord-Veluwe

'Nu ben ik dakloos', onveilig vakantiepark hermetisch afgesloten

Jan Willem staat door het sluiten van de camping nu op straat.
Jan Willem staat door het sluiten van de camping nu op straat. © Omroep Gelderland
VAASSEN - Na een week uitstel heeft de gemeente Epe camping 't Hertenhof nu echt gesloten. Een verblijf op de camping aan de rand van Vaassen zou verre van veilig zijn.
Iets voor 13.30 uur rijdt een eigenaar zijn oude camper het terrein van camping ’t Hertenhof af. Zijn echtgenote geeft aanwijzingen bij het achteruitrijden. Haar gezicht staat op onweer. Net nu het lenteweer eraan lijkt te komen, moeten ze weg. “Ik wil er niet over praten, wij gaan”, zegt zij kort om vervolgens in te stappen.
Als het echtpaar de camping aan de rand van Vaassen verlaat, lijken de laatste huurders verdwenen. Zo’n tien chalets staan er nog. Wie de minituinen en terrassen bij de vakantieverblijven ziet, zal denken dat de huurders sowieso al maanden lang niet meer geweest zijn.

Dakloos

“En nu ben ik dus dakloos.” Jan Willem van Duuren woonde nog geen jaar in een klein huisje op de camping. Voor hem een uitkomst, want ook al gaat het om een recreatieplek, Jan Willem kon geen andere woonruimte vinden. Nu is ook hij zijn eigen stek kwijt.
“Wat ik erg vind, is dat wij een week geleden hoorden dat op deze dag de camping zou sluiten. Wat moet ik nu? Ik kan nergens heen.”
Een omstander valt Jan Willem bij. Zij is de dans nog net op tijd ontsprongen. “Ja, een paar maanden geleden kon ik mijn chalet verkopen. En dat heb ik gedaan, want ik voelde al iets aan komen.”

Al langer probleemgeval

Eind vorig jaar heeft de gemeente al vastgesteld dat er problemen zijn in het functioneren van de camping, waardoor het er niet veilig zou zijn. Samen met de eigenaar wilde de gemeente die oplossen. Zo zou er een verbeterplan zijn opgesteld, maar daar is weinig van terecht gekomen.
Alle gebouwen op de camping zijn verzegeld.
Alle gebouwen op de camping zijn verzegeld. © Omroep Gelderland
De gemeente Epe laat weten dat bij een controle op ’t Hertenhof eind vorige maand is gebleken dat er sprake is van een zeer (brand)onveilige situatie. Daarom is besloten dat afgelopen week een aantal noodzakelijke reparaties uitgevoerd moesten worden.
Dat is niet gebeurd. Daarom is vrijdagmiddag op de camping alle gas, water en elektriciteit afgesloten. Ook is de camping met stalen hekken afgegrendeld en zijn gebouwen verzegeld. Er mag niemand meer het campingterrein op of af.

Voorlopige sluiting

De gemeente laat laat weten dat het om een 'voorlopige' sluiting gaat. Maar tegelijkertijd zou er niet overlegd kunnen worden met de eigenaar. Die is onbereikbaar.