Noord-Veluwe

Een gekookt ei met Pasen? Met deze tips breng je een keer iets anders op tafel

Chefkok Steven Hop van Kok Experience
Chefkok Steven Hop van Kok Experience © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - We kennen het allemaal: een gekookt ei bij de paasbrunch. Maar wat kan je nog meer met een ei om een keer eens iets anders te serveren? Chefkok Steven Hop (27) van Kok Experience in Harderwijk geeft je hieronder wat opties.
Iets anders eten met Pasen? Maak een frittata!
FRITTATA

BENODIGDHEDEN

  • 5 eieren
  • 3 el creme fraiche
  • halve ui
  • halve courgette
  • 1 paprika
  • halve prei
  • handje geraspte kaas
  • lemonpepper kruiden (of andere kruiden die je lekker vindt)

BEREIDINGSWIJZE

  • Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden.
  • Snijd de ui, courgette, prei en paprika in stukjes.
  • Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui, courgette, prei en paprika circa 5 minuten aan.
  • Schep de groenten in een kleine ovenschaal.
  • Meng in een beker/bakje de eieren met de melk, roomkaas en eventueel nog wat kruiden. Giet dit over de groenten.
  • Strooi een beetje geraspte kaas over de bovenkant.
  • Zet de ovenschotel voor 20 minuten in de oven.
Zo maak je je gevulde eitjes net even anders!
GEVULDE EITJES

BENODIGDHEDEN

  • hardgekookte eieren
  • guacamole
  • gerookte zalm
  • dille

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de eieren hard.
  • Snijd ondertussen de gerookte zalm in snippers.
  • Pel de eitjes, snijd ze doormidden en haal met een theelepeltje het eigeel eruit.
  • Spoel de eitjes daarna af met water. Leg ze vervolgens even op een keukenpapiertje om te drogen.
  • Als de eitjes droog zijn, kun je ze vullen met de guacamole.
  • Strooi de zalmsnippers over de guacamole op de eitjes en doe daarna de dille eroverheen.
Tada, een gevuld eitje met gerookte zalm, guacamole en dille!