Rijk van Nijmegen

Frans heeft na ludieke actie in tuin weer een krant in de brievenbus

Frans Bouhuis bij het bord in zijn tuin.
Frans Bouhuis bij het bord in zijn tuin. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Wekenlang kreeg Frans Bouhuis geen krant in de brievenbus. Hij baalde daar zo van dat hij maandag een bord in zijn tuin plaatste: 'Goedemorgen krantenbezorger! Ook wij van nummer 2 hebben een abonnement...' Drie dagen later blijkt zijn ludieke actie succes te hebben.
"Goedemorgen Omroep Gelderland jullie zijn er live bij", vertelt de inwoner van Plasmolen aan de telefoon. Ondertussen loopt hij op zijn klompen in de regen naar zijn brievenbus. Al weken ontvangt hij géén krant. Vergeefs legde hij contact met dagblad De Gelderlander en met het bord wilde hij de aandacht trekken van de krantenbezorger.

'Wat een verrassing!'

Donderdagochtend kijkt Frans weer in zijn brievenbus. Zou er dit keer wel een krantje in liggen? "Het moment suprême, kijk eens wat erin zit...." En ja hoor zijn actie heeft resultaat: "Wat een verrassing! Het is eigenlijk wel een klompendansje waard." In zijn brievenbus ziet hij De Gelderlander liggen.
Hier zie je hoe blij Frans is met zijn krantje:
Frans heeft na ludieke actie weer een krant in zijn brievenbus

Krantenbezorger is gebeld

De hoofredacteur van De Gelderlander, Joris Gerritsen, laat weten dat er contact is gelegd met de krantenbezorger. "Het is een atypisch geval", legt hij uit. "In deze wijk is er gewoon een krantenbezorger, maar toch werd dit adres overgeslagen. Dat is nu opgelost."
Frans sluit zijn video af met een bedankje: "Krantenbezorger, dank je wel. Ik hoop dat het zo goed blijft gaan. Goeiemorgen allemaal!"