Noord-Veluwe

Conflict op vakantiepark: beslag op rekening parkeigenaar mocht niet

De rechter gebruikte de zogeheten escalatieladder van Glasl als illustratie
De rechter gebruikte de zogeheten escalatieladder van Glasl als illustratie © Omroep Gelderland
DOORNSPIJK - De Vereniging van Eigenaren (VvE) van vakantiehuisjes op Bospark Dennenrhode in Doornspijk had geen beslag mogen laten leggen op de rekening van de parkeigenaar. Dat oordeelt de rechter in een kort geding dat deze week werd aangespannen door de parkeigenaar in een conflict met de VvE over geld.
De VvE had beslag laten leggen op de rekening, omdat ze naar eigen zeggen recht had op een dwangsom, nadat de parkeigenaar zich volgens hen niet had gehouden aan een eerdere uitspraak van de rechter in een ander kort geding. In de zaak van deze week ging het over het beslag laten leggen op die rekening, niet over het al dan niet aanspraak maken op die dwangsom.
Omdat er snel een beslissing nodig was, heeft de rechter donderdag alleen de uitspraak gepubliceerd, zodat het beslag op de rekening snel opgeheven moet worden. De onderbouwing van de uitspraak volgt pas later.

Conflict over extra bijdrage

Het conflict op Bospark Dennenrhode speelt al langer. De parkeigenaar zegt dat er nu meer huisjes alleen voor de verhuur bestemd zijn dan in het verleden, en dat hij daar extra werk door heeft. Hij vindt dan ook dat de huisjeseigenaren een bedrag moeten betalen aan het park, per dag dat zij het huisje verhuren.
De huisjeseigenaren vinden dat de parkeigenaar moet onderbouwen welke extra kosten hij heeft, en op basis daarvan het bedrag moet vaststellen. Volgens hen is er geen overleg geweest, en wordt het nieuwe verhuurreglement hen opgedrongen.
Dinsdag concludeerde de rechter dat het conflict escaleert, omdat dit al de derde rechtszaak in zes weken tijd was, en er nog meer op de planning staan. Zij vroeg zich dan ook af of de partijen niet bij een mediator met elkaar in gesprek kunnen gaan.