Gelderland

Dode (26) skiongeluk in Oostenrijk komt uit Spijk

Skiërs en snowboarders op de piste.
Skiërs en snowboarders op de piste. © ANP
FISS - In een skigebied bij de Oostenrijkse plaats Fiss in Tirol is dinsdag een 26-jarige Gelderlander om het leven gekomen door een skiongeval. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag.
Bronnen rondom het slachtoffer bevestigen dat het een inwoner van Spijk in de gemeente West Betuwe is. De man was skileraar en werkte ook bij het Paracentrum Texel. "We staan in contact met de familie", zegt een medewerker.
Volgens de Oostenrijkse politie belandde de man door nog onbekende redenen buiten de piste en botste hij daarna op een informatiebord. Hulpverlening mocht niet meer baten.
Een woordvoerder van het ministerie zegt geen verdere informatie te hebben over de toedracht van het ongeval. "De ambassade staat klaar om consulaire bijstand te verlenen als daar behoefte aan is."

Tien meter

Oostenrijkse media melden dat de man dinsdagmiddag rond 15.45 uur op een blauwe piste aan het skiën was en van de piste raakte. Hij stortte circa tien meter naar beneden en raakte toen een informatiebord. Reanimatiepogingen waren tevergeefs; de man stierf ter plekke.
Het lichaam van de man is na het ongeval per helikopter naar het dal gebracht, aldus de politie. Serfaus-Fiss-Ladis, het skigebied waar het ongeluk gebeurde, trekt jaarlijks veel Nederlandse wintersporters.