Arnhem en omstreken / Liemers

Provincie herdenkt 'toch nog plots' overleden Clemens Cornielje

Oud-commissaris Clemens Cornielje is woensdag herdacht.
Oud-commissaris Clemens Cornielje is woensdag herdacht. © Provincie Gelderland
ARNHEM - De provincie Gelderland heeft in een speciale bijeenkomst oud-commissaris van de Koning Clemens Cornielje herdacht. Cornielje overleed drie weken geleden op 63-jarige leeftijd. Hij was al geruime tijd ziek.
Van 2005 tot 2019 was hij commissaris van de Koning in Gelderland. In 2010 werd bij de geboren Lobithenaar kanker ontdekt, die ziekte kwam meerdere keren terug. Mede dankzij experimentele medicijnen kon hij toch aanblijven als commissaris.
John Berends - de huidige commissaris - roemde Cornielje vanwege zijn integriteit en zijn drive om iedereen gelijk te behandelen. "Van chauffeur, topambtenaar of de minister. Iedereen heeft recht op vriendelijkheid en respect. Dat droeg hij uit met woord en daad."

'Mooiste baan van Nederland'

Ook de partner van Cornielje, Bertil Niehoff sprak bij de bijeenkomst. "We staan hier met verdriet om het toch nog plotse overlijden, maar trots omdat uit alle reacties blijkt dat zijn overlijden heeft geroerd. Hij vond dat hij de mooiste baan van Nederland in de mooiste provincie van Nederland had. Ik voel me zeer bevoorrecht dat ik bijna dertig jaar een bijzonder mens aan mijn zijde heb gehad. Hij is het beste wat mij is overkomen."
Bertil Niehoff, de partner van Cornielje.
Bertil Niehoff, de partner van Cornielje. © Provincie Gelderland