Gelderland

Treinverkeer de rest van de avond plat door storing, bussen zitten bomvol

Geen treinen NS door grote storing.
Geen treinen NS door grote storing. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Door een grote technische storing kampt NS op dit moment met gigantische problemen op het spoor. De rest van de dag rijden er geen treinen meer van NS. Regionale vervoerders rijden wel.
In een bericht adviseert NS de treinreis uit te stellen, "of als je onderweg bent, naar andere reisopties te zoeken. De reisadviezen in de reisplanner bevatten geen vertragingen of uitgevallen treinen."
Er zou sprake van ict-problemen die ook communicatie met medewerkers in treinen onmogelijk maken. De problemen zijn zo groot, zeggen de spoorwegen, dat op de stations geen enkele informatie kan worden gegeven. Er is geen aanleiding om te denken dat het gaat om een mogelijke hack van het systeem, aldus de NS verder.
Reizigers op station Arnhem-Centraal reageren gefrustreerd op het platliggende treinverkeer. Op de trajecten van regionale vervoerders al Arriva rijden wel, zoals richting de Achterhoek en Tiel. Maar ook daar is actuele reisinformatie niet mogelijk.
Gestrande reizigers op station Arnhem-Centraal.
Gestrande reizigers op station Arnhem-Centraal. © Omroep Gelderland
Door de problemen op het spoor is het ook erg druk in de bussen. Arriva laat weten dat de bussen soms zo vol zitten, dat bushaltes worden overgeslagen.