Sport

Javier Vet zoekt naar gekke clausules in contract bij NEC

Javier Vet met muts
Javier Vet met muts © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Javier Vet is één van de spelers van NEC wiens contract formeel is opgezegd. Dat kwam niet als een verrassing voor de middenvelder.
"Ik heb een brief gehad en voor de rest heb ik nog niks gehoord. In de winterstop zeiden ze nog dat ze later zouden kijken. Dus dat wachten we mooi af en anders zien we wel wat er langs komt."
NEC traint in sneeuwbui
Een jaar geleden had Vet ook een aflopend contract, maar toen had hij een clausule dat hij bij promotie kon blijven. En aldus geschiedde. "Ik ga het contract nog één keer goed doorlezen, maar volgens mij is er dit jaar geen verrassingsclausule", lacht Vet. "Ik wil niet per se weg, ik sta open voor een gesprek. Maar ik zit wel op een punt in mijn carrière dat ik meer moet gaan spelen."

Zure situatie

Want bij NEC is hij dit seizoen is hij voornamelijk invaller. "Ik zal dat wel meenemen als ze toch nog komen. Er is veel concurrentie. Er zijn vijf, zes spelers voor die drie plekken. Voor mij is dat een redelijk zure situatie geweest. In de invalbeurten laat ik zien wat ik kan brengen voor het team. Jammer dat er geen stijgende lijn in zit qua minuten. Maar goed, daar heb ik inmiddels vrede mee. Het is nooit leuk, maar ik doe wat ik kan voor het team."

Play-offs

Ondertussen is NEC nog in de race voor de play-offs om Europees voetbal. "Tegen Cambuur wordt één de belangrijkste wedstrijden van dit seizoen. We kunnen een mooie stap maken. Het spel is de laatste weken een stuk beter dan de periode daarvoor, maar er zijn wat voorvallen geweest de laatste drie weken", zo verwijst de middenvelder naar beslissingen van de VAR.