Rijk van Nijmegen / Noord-Veluwe

Gekkenwerk: Camille fietst door 20 landen om Veluwse natuur te helpen

Gekkenwerk: Camille fietst door 20 landen om Veluwse natuur te helpen
Gekkenwerk: Camille fietst door 20 landen om Veluwse natuur te helpen
NIJMEGEN - Hij heeft al meer dan 4.500 kilometer afgelegd en daarbij vijf landen doorkruist. De 31-jarige Camille Groot uit Nijmegen is bezig met een monsterfietstocht door Europa. Hij wil daarmee geld ophalen voor de ‘zieke’ Veluwse natuur.
Camille maakt zich grote zorgen om het gebied. Met veel planten- en dierensoorten gaat het slecht, onder meer door verdroging en doordat er te veel stikstof in de natuur terechtkomt. Hij besloot daarom zelf in actie te komen. De Nijmegenaar zegde zijn baan op en stapte op de fiets om geld in te zamelen om de Veluwse natuur te helpen. Inmiddels is hij in Portugal.
Kijk hoe Camille fietst voor het goede doel:
Camille doorkruist Europa om geld in te zamelen voor de Veluwse natuur.
Het doel van Camille is om tienduizend euro in te zamelen voor het project Rewilding de Veluwe van ARK Natuurontwikkeling. Dat project is in het leven geroepen om de Veluwse natuur weer gezond en robuust te maken.
Ecoloog Lars Soerink van ARK is blij met de steun van Camille. “We gaan het geld gebruiken om voorlichting op scholen te geven”, vertelt hij. “Als gevolg van mineralentekort worden hier in de bomen koolmeesjes geboren met gebroken pootjes. We willen de natuurlijke processen weer op gang brengen. Om dat voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat eerst het verhaal wordt verteld."

Wereld in balans

Camille heeft sinds november al duizenden kilometers afgelegd. Vanuit Portugal gaat zijn fietstocht verder naar onder meer Griekenland en Polen. In totaal hoopt hij 20 landen te doorkruizen. Zijn actie heeft tot nu toe ruim 2.500 euro opgeleverd. De avonturen van de Nijmegenaar zijn te volgen op fietsenvoordeveluwe.nl.
De route die Camille aflegt
De route die Camille aflegt © Camille Groot
Voordat Camille op de fietst stapte, werkte hij als werktuigbouwer. Die baan heeft hij opgezegd om zich in te zetten voor het goede doel. "Ik droom van een wereld die in balans is. Een wereld waarin we niet alleen maar nemen, maar net zoveel teruggeven", vertelt de Nijmegenaar vanuit Portugal.