Gelderland

Pannenkoekenhuis met Michelinster en een café voor vogels: de leukste 1 aprilgrappen

Volgens Durs worden de bekende Blauwe Golven vanaf nu geel.
Volgens Durs worden de bekende Blauwe Golven vanaf nu geel. © Durs
De dag dat je met argusogen naar je social media tijdlijn moet kijken en bij elk nieuwtje vraagtekens moet zetten. Ook Gelderse bedrijven en initiatieven nemen het er weer van: grappen en grollen uithalen op 1 april. Trap er niet in, hier een rijtje van zaken die je met een korrel zout moet nemen.

Blauwe Golven in Arnhem worden geel

Durs kondigt het groots aan: het wordt de officiële sponsor van de renovatie van de Blauwe Golven in Arnhem. Het Arnhemse biermerk stelt dat het kunstwerk hard toe is aan een opknapbeurt. De blauwe golven zouden geel geverfd worden en er komt volgens het bedrijf een groot Durs-logo op het kunstwerk. "Ook zal elke eerste vrijdag van de maand het water geel kleuren", zo verkondigt het biermerk.

Warmwaterbronnen in Gelderland

Bezoekers kunnen binnenkort genieten van warm zwemwater op het Heerderstrand bij Heerde. Leisurelands zou het natuurwater namelijk verwarmen door middel van zogenoemde zonne-carports op de parkeerplaats. "Van onze bezoekers krijgen we ook vaak terug dat het water soms wat koud kan zijn en dat dit een belangrijk verbeterpunt zou kunnen zijn om bijvoorbeeld ook in de herfst en winter bezoekers te trekken”, aldus directeur Kees Rutten.
Het verwarmen van het zwemwater zal niet alleen meer bezoekers trekken, maar ook bijdragen aan de biodiversiteit. Zo hoopt Leisurelands dat het verschillende tropische vogelsoorten zal aantrekken. "We hebben al contact gezocht met Burgers Zoo om wat tropische vogels als pilot te laten verblijven op Heerderstrand."

Varkentje achtergelaten bij het hek

De medewerkers van Dierentehuis Arnhem keken vanochtend vreemd op toen ze een mand aantroffen met daarin een varkentje. "Vanochtend stond Knorrie voor ons hek. We zoeken een mooie modderpoel voor hem", laat Karin van het Dierentehuis Arnhem en omstreken weten.
Knorrie werd, inclusief mandje, achtergelaten bij het hek.
Knorrie werd, inclusief mandje, achtergelaten bij het hek. © Dierentehuis Arnhem

Vogelcafé in Doesburg

Eetcafé Bruut in Doesburg deelt op deze speciale dag een leuk nieuwtje op Facebook. 'Voormalig café Du Midi krijgt nieuwe invulling', zo luidt de kop. In navolging van de kattencafés in Nederland komt er volgens het bericht een heus vogelcafé in de Hanzestad. "We zijn geen vogelopvang en het is ook niet de bedoeling dat je je vogel meeneemt. Onze vogels zijn vaste bewoners, zij verblijven permanent in het café." Ze vermelden nog een kleine disclaimer: "Let op je taalgebruik, gezien de vogels grote imitators zijn!"

Schaatsen in het zwembad

Zwembad Rheinderoord in Brummen neemt volgens eigen berichtgeving drastische maatregelen als gevolg van de stijgende gasprijs. "We zijn genoodzaakt de verwarming iets lager te zetten. Tevens hebben de weersomstandigheden vandaag meegeholpen aan onze nieuwe schaatsbaan. Komt u schaatsen?"

Pannenkoekenhuis met Michelinster?

Een pannenkoekenhuis in Zeddam heeft vandaag een exclusieve pannenkoek op het menu staan, waarmee een gooi wordt gedaan naar een Michelin-ster. Op de pannenkoek vindt je 'heerlijke Perle Imperial Kaviaar'. Klanten krijg daarnaast een bijpassende champagne. De pannenkoek wordt geserveerd met wintertruffel en moet 75 euro kosten.

Flitsen op het fietspad

Fietsfabrikant Van Raam in Varsseveld meldde deze week dat fietsers in het dorp vanaf heden geflitst kunnen worden. Dit om de snelheid op de fietspaden te reduceren, meldt mediapartner REGIO8. Gelukkig kwam Van Raam ook meteen met een passende oplossing, namelijk de Van Raam E-bike App. Door middel van deze app zou je geïnformeerd worden over de toegestane snelheid en eventuele flitsplekken én het zorgt ervoor dat je fiets automatisch de maximumsnelheid aanneemt...

Flessen vullen in de bus

Keolis heeft een plan gelanceerd voor de warme dagen. "Het belooft ook dit jaar weer een bloedhete zomer te worden, daarom plaatsen we volgende maand watertanks en kraantjes in al onze bussen en treinen. Neem je eigen fles mee en wij doen de rest!" Lang konden we niet van de grap genieten, de busvervoerder meldde vandaag al dat het een geintje was...

Met de duikboot door de grachten

Ook in Groenlo werd er een 1 april grap op touw gezet, meldt REGIO8. Volgens Michaël Lammers, eigenaar van Ervaar Groenlo, is het mogelijk om vandaag een proefvaart te maken in een duikboot door de Grolse Gracht. Verscheidene nieuwsmedia trapten de afgelopen dagen in het persbericht en hebben het bericht enthousiast op hun websites gezet.

Verboden mobieltje op te laden

Een middelbare school in Elst heeft, nu de energiekosten de pan uit rijzen, besloten dat het niet langer zo kan. Daar mogen leerlingen hun mobiele telefoons niet meer opladen op school.