Noord-Veluwe

Vakantiepark Vaassen is onveilig, sluiting dreigt

Recreatiepark 't Hertenhof zou onveilig zijn voor haar gasten.
Recreatiepark 't Hertenhof zou onveilig zijn voor haar gasten. © Google Maps
VAASSEN - Recreatiepark 't Hertenhof in Vaassen is onveilig voor de gasten. Dat zegt de gemeente Epe, nadat de brandweer dinsdag een controle uitvoerde naar de brandveiligheid. Volgens Epe is er sprake van 'een zeer onveilige situatie' door gebrekkige voorzieningen voor gas en elektriciteit.
Controle brachten toonden aan dat het elektriciteitsnetwerk en de gasinstallaties door achterstallig onderhoud in slecht staat verkeren. De beheerder van het park heeft tot 8 april de tijd om de situatie te verbeteren. Als dat niet op tijd gebeurt, moeten de gasten het park verlaten, stelt de gemeente.

Aanplakbiljet op chalets

De gasten zijn over de situatie op de hoogte gesteld. Via een aanplakbiljet op de chalets zijn ze geïnformeerd over de deadline van 8 april 13.30 uur. De beheerder van het park heeft een brief ontvangen van de gemeente.
Volgens de gemeente is de communicatie met de beheerder van het park niet goed. "Voor de gemeente was contact met de beheerder tot op heden niet mogelijk. Op meerdere momenten probeerde de gemeente de situatie op het recreatiepark samen met de eigenaar op te lossen. Echter, de eigenaar houdt momenteel het contact af. Ook telefonisch."

Begeleidingstraject

De gemeente heeft het park al vaker bezocht. Eind vorig jaar zou er hulp aangeboden zijn in de vorm van begeleiding. "Tijdens dit traject is er samen met eigenaar een inventarisatie gemaakt van knelpunten en zijn er afspraken gemaakt over de samenwerking met de gemeente. Door afwezigheid van de eigenaar stopte dit traject."
Het recreatiepark is vrijdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.