Noord-Veluwe

Tieners opgepakt voor overval met kapmes en pistool op hotel

Een overvaller, met machete, doorzoekt de portemonnee van de portier.
Een overvaller, met machete, doorzoekt de portemonnee van de portier. © Opsporing Verzocht
PUTTEN - De politie heeft deze week drie tieners opgepakt, die ervan worden verdacht dat ze betrokken waren bij de overval op een hotel in Putten. Eind november werd daarbij de 22-jarige nachtportier, een student die als bijbaan twee nachten per week in het hotel werkte, bedreigd met een pistool en een machete.
De portier van Fletcher-hotel Mooi Veluwe, aan de Garderenseweg in Putten, kreeg de schrik van zijn leven toen hij het vuilnis buiten wilde zetten. De overvallers bedreigden hem en hielden een mes van 40 centimeter lang vlak bij zijn hoofd en nek, terwijl hij vastgebonden op de grond lag.
De drie verdachten zijn jongens van 17 en 18 jaar uit Doetinchem, Putten en Ermelo. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen. Bij de overval werd geld uit de kluis buitgemaakt.
Volgens de politie was de jonge portier ontredderd en in shock na de overval. "Pas toen zijn ouders ter plaatse kwamen, zag je de ontlading en dat hij zich realiseerde wat er gebeurd was", vertelde brigadier Gert-Jan eerder deze maand in de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht. Hij heeft zijn werk als nachtportier nog niet kunnen oppakken.

Zie ook: