Rivierengebied

Paralympische held gehuldigd op zijn oude basisschool

Niels de Langen wordt gehuldigd
Niels de Langen wordt gehuldigd © Omroep Gelderland
HETEREN - In Heteren zijn ze apetrots op hun paralympische held. No leg Niels, zoals Niels de Langen zichzelf op Instagram noemt, is deze donderdag gehuldigd op zijn oude basisschool in het dorp.
De zitskiër behaalde twee plakken op de Paralympics in Peking en was daarmee de meest succesvolle Nederlander. De 23-jarige sportman bracht zijn lagere schooltijd door op de Koningin Julianaschool in Heteren.
Kijk hoe Niels in het zonnetje wordt gezet:
Paralympische held gehuldigd op zijn oude basisschool
De huldiging was in het oude schoolgebouw. Er waren ook nog leraren van vroeger, zoals juf Marja. Die had een boel vragen van leerlingen verzameld voor de olympiër. Of hij nog pijn had aan zijn twee geamputeerde benen. Dat was niet zo. En wat hij er nog van wist dat hij ziek werd. Niels had er geen herinneringen aan. Hij kreeg een infectie toen hij 11 maanden was. Die infectie veroorzaakte schade aan zijn benen.

'Inspireren dat is ook mijn missie'

Niels vond de ontvangst door de school geweldig. Hij vindt het belangrijk om anderen te inspireren. ‘Dat is ook mijn missie’, vertelt hij aan Omroep Gelderland.
Zijn oude lerares zag al vroeg dat er veel in Niels zat. "Bij gym nam hij al zijn eigen materialen mee. Hij ging sneller over de grond dan welk kind dan ook." Niels kreeg van de kinderen ook cadeautjes, zoals tekeningen. Natuurlijk deelde hij aan het einde handtekeningen uit.

Zie ook: