Gelderland

Sneeuw zorgt voor drukste ochtendspits van het jaar

Het verkeer ondervindt hinder van sneeuwval, regen en incidenten.
Het verkeer ondervindt hinder van sneeuwval, regen en incidenten. © ANP, ter illustratie
ARNHEM - Wie donderdagochtend de weg op is gegaan, is waarschijnlijk later dan gepland op de bestemming aangekomen. De sneeuwval in het land heeft geleid tot de drukste ochtendspits van dit jaar, met meer dan 450 kilometer file. Dat laat Rijkswaterstaat weten.
De sneeuw is niet de enige oorzaak van de grote drukte op de wegen. In sommige delen van het land valt geen sneeuw, maar regen. Die vertraagde - en vertraagt - het verkeer ook. Daarnaast zijn er diverse grote incidenten, zoals de vrachtwagen die op de kop belandde in de lus van de A50 naar de A12. Het verkeer rond Arnhem heeft daar veel last van.

Piek op 450 kilometer

De piek lag rond 08.31 uur met dik 450 kilometer file. Daarmee was het een zeer zware ochtendspits. De laatste zware ochtendspits was op 12 oktober 2021, met een piek van 318 kilometer, zo laat Rijkswaterstaat weten. De ANWB spreekt zelfs van een ochtendspits van liefst 815 kilometer.
Rijkswaterstaat verwacht donderdagavond en vrijdagochtend ook drukte op de weg als gevolg van de sneeuwval. Het KNMI heeft vanaf donderdagavond voor het hele land code geel afgegeven, behalve voor de provincie Limburg.

Zie ook: