Arnhem en omstreken

Ravage na ongeluk met vrachtwagen, chauffeur zwaargewond

De vrachtwagen belandde ondersteboven naast de weg.
De vrachtwagen belandde ondersteboven naast de weg. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Een vrachtwagen met trailer is in de nacht van woensdag op donderdag ondersteboven naast de weg beland. Dat gebeurde ter hoogte van knooppunt Waterberg, waar de A12 en de A50 bij elkaar komen. De chauffeur raakte bij het ongeluk zwaargewond. De lading slachtafval die hij vervoerde belandde op de snelweg en de ravage is groot.
Het ongeluk gebeurde rond 02.45 uur. De chauffeur reed op de A50 vanuit Apeldoorn en nam de lus van de A12 richting Utrecht, toen het mis ging. De bestuurder reed met vrachtwagen en trailer door de vangrail heen en belandde vervolgens op de kop in de lus van de A12 naar de A50. Daarbij raakte hij zelf bekneld.
Kijk naar de ravage die ontstond na het ongeluk:
Snelweg bezaaid met slachtafval na ernstig ongeluk
De brandweer is geruime tijd bezig geweest om de man te bevrijden. Daarna is hij zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd, zegt een videocorrespondent die ter plaatse ging.
Op de plek van het ongeluk ontstond een ravage. De vangrail is volledig doormidden en moet worden gerepareerd. Daarnaast moet de vrachtwagen worden weggetakeld. De bergingswerkzaamheden zullen nog geruime tijd duren, zo is de verwachting. Bovendien ligt op de plek van het ongeluk de weg bezaaid met slachtafval. Verkeer in de ochtendspits zal vertraging oplopen door het ongeval.
Rijkswaterstaat meldt rond 10.30 uur dat de weg bijna helemaal vrij is. Ook de files zijn grotendeels opgelost. De vertraging is nog enkele minuten.
Een deel van de weg is bezaaid met slachtafval.
Een deel van de weg is bezaaid met slachtafval. © Persbureau Heitink