Arnhem en omstreken

Man breekt heup bij zware mishandeling na avondje uit

Het slachtoffer deed onherkenbaar zijn verhaal in Opsporing Verzocht.
Het slachtoffer deed onherkenbaar zijn verhaal in Opsporing Verzocht. © Opsporing Verzocht
ARNHEM - Een 37-jarige man uit Arnhem is eind februari zwaar mishandeld in de buurt van parkeerplaats De Blauwe Golven in zijn woonplaats. Daarbij brak hij zijn heup en verloor hij enige tijd het bewustzijn. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak.
De zware mishandeling gebeurde op de eerste zaterdagavond na de meest recente lockdown. Die avond liep de Korenmarkt in Arnhem vol met publiek. Het slachtoffer was met twee vrienden op stap en reed kort voor middernacht vlak bij de parkeerplaats onder de Nelson Mandelabrug.

Vechtpartij nabij de brug

De man zei in de tv-uitzending dat hij een plek zocht bij de parkeerplaats, toen een groepje van vier jongemannen de weg overstak. Nadat één van die vier een gooiende beweging maakte of iets tegen de auto gooide, stapten het slachtoffer en zijn vrienden uit. Daarna ging het mis en ontstond een vechtpartij.
De Arnhemmer pakte nog een stuk hout uit zijn auto om zich mee te verdedigen, maar ging vervolgens door een klap naar de grond. Toen hij daar eenmaal lag, gingen zijn belagers door met schoppen. Door tussenkomst van twee getuigen eindigde de mishandeling en dropen de vier jongemannen uiteindelijk af. De politie hoopt dat die twee getuigen zich willen melden.

Vijf à zes maanden uit de roulatie

Het slachtoffer hield aan de mishandeling een gebroken heup over, zo bleek in het ziekenhuis. De heup moest met pinnen worden vastgezet. De gevolgen voor de man zijn groot, zo vertelde hij dinsdagavond. Hij deed voor zijn eigen veiligheid onherkenbaar zijn verhaal op tv.
"Ik had net een nieuwe baan, maar dat gaat dan niet door, want je krijgt al snel te horen dat het een heel lang proces is. Voor je weer mobiel genoeg bent en alles kan, dat kan vijf tot zes maanden duren. Dat slaat wel even in", aldus de Arnhemmer.
De politie verspreidde dinsdag een signalement van de vier mannen. Allen zijn ongeveer begin twintig en hebben een lichte huidskleur. Twee van hen waren circa 1 meter 90 lang en hadden een wat voller postuur, de derde is ongeveer 1 meter 85 en is tenger. De vierde is zo'n 1 meter 80 lang. Die laatste droeg ook een bril en was waarschijnlijk degene die iets tegen de auto gooide. Na de mishandeling stapte het viertal in een witte Volkswagen Polo óf een witte Volkswagen Golf. Op de avond van de mishandeling waren ze waarschijnlijk in het uitgaansgebied van Arnhem geweest.
Kijk wat de man dinsdagavond vertelde over de zware mishandeling: