Rijk van Nijmegen

700.000 euro minder inkomsten als Vierdaagselopers wegblijven

De feestelijke intocht van de Nijmeegse Vierdaagse.
De feestelijke intocht van de Nijmeegse Vierdaagse. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Maandag start de na-inschrijving voor de Nijmeegse Vierdaagse, want er staan nog ongeveer 7000 plekken open. Een snelle rekensom leert dat zo’n 7000 inschrijvingen minder, ook ruim 700.000 euro minder inkomsten voor de organisatie betekent. "Onze penningmeester kijkt wel een beetje zuur, omdat we hebben begroot op meer deelnemers", vertelt marsleider Henny Sackers.
Maar Sackers maakt zich geen grote zorgen. “We raken er niet van in paniek. In zekere zin maken we ons wel een beetje zorgen, maar gelukkig zijn we als organisatie financieel gezond en hebben we een buffer. En indien nodig kunnen we extra inkomsten genereren door te bezuinigen op uitgaven die we ruim hebben begroot.”

Minder animo

Dat er minder enthousiasme is voor deelname aan het wandelevenement dan voorgaande jaren verbaast marsleider Henny Sackers niet: “Uiteraard hadden we gehoopt op een hoger aantal inschrijvingen, maar wat minder animo komt niet geheel onverwacht. Net als bij een aantal andere evenementen, en bij theaters en musea, zien ook wij dat corona nog een rol speelt en dat begrijpen we best. Ondanks dat zijn we verheugd met zo’n prachtig aantal enthousiaste wandelaars.”

Na-inschrijving

In totaal kunnen 49.000 wandelaars zich inschrijven voor de Vierdaagse. Zijn het er meer, dan wordt er geloot. Tijdens de eerste inschrijfperiode van 14 februari tot en met 25 maart hebben zo’n 42.000 deelnemers zich ingeschreven. Daarmee vervalt de loting en zijn deze wandelaars, mits ze het inschrijfgeld hebben betaald, verzekerd van deelname. Het exacte aantal inschrijvingen, en hoeveel plekken er dus nog vrij zijn, stelt de organisatie van het wandelevenement later deze week vast.
De na-inschrijving start maandag 4 april om 10.00 uur en eindigt 29 april om 17.00 uur, tenzij het inschrijflimiet van 49.000 eerder is bereikt. Inschrijven gaat volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, dus bij inschrijving is deelname gegarandeerd.
De aankomende editie van de Vierdaagse is de eerste sinds het begin van de pandemie. Het evenement vindt plaats van 19 tot en met 22 juli. Meedoen kost per persoon 104 euro.