Achterhoek

Oekraïense vluchtelingen gevraagd om kruis The Passion te dragen

Het dragen van het kruis tijdens de vorige editie van The Passion
Het dragen van het kruis tijdens de vorige editie van The Passion © KRO-NCRV
DOETINCHEM - Oekraïense vluchtelingen die worden opgevangen in de omgeving van Doetinchem kunnen onderdeel worden van de processie door de stad tijdens The Passion. Omroep KRO-NCRV zoekt enkele dragers voor het bekende witte kruis.
In de Driekoningenkapel in Doetinchem, waar Oekraïense vluchtelingen elkaar kunnen ontmoeten, ligt een oproep om mee te doen aan het landelijke paasspektakel in de stad. 'Het thema van The Passion is dit jaar ‘Alles komt goed’, wat zeer toepasselijk is voor uw situatie', zo valt in het Engels te lezen.
'We hopen en bidden dat alles goed komt en dat je terug kunt keren naar je land. Een vrij Oekraïne waar je herenigd wordt met degenen die je moest achterlaten. We zouden vereerd zijn als Oekraïense mensen kunnen helpen dit kruis te dragen', aldus de KRO-NCRV in de oproep.

Jongeren kunnen zich ook aanmelden

Ook andere geïnteresseerden kunnen zich tot en met vrijdag 1 april aanmelden als kruisdager tijdens The Passion in Doetinchem. Hierbij zoekt KRO-NCRV vooral jongeren tussen de 1.70 en 1.85 meter lang die fysiek in staat zijn om het kruis te dragen.
'Jongeren hebben door de coronamaatregelen te maken gekregen met eenzaamheid, somberheid en angst', schrijft KRO-NCRV. 'Daarom staan in deze bijzondere editie van de processie de ervaringen en belevenissen van jonge mensen centraal'.

Zie ook: