Rijk van Nijmegen

Man aangereden bij verkeersruzie, mogelijk ook geschoten

De politie onderzoekt een Mercedes die bij het incident betrokken was
De politie onderzoekt een Mercedes die bij het incident betrokken was © Persbureau Heitink
NIJMEGEN - De man die vrijdagavond zwaargewond werd aangetroffen in Nijmegen, blijkt het slachtoffer te zijn van een verkeersruzie. Volgens de politie is de man aangereden toen hij uit zijn auto stapte om verhaal te halen. Het gaat om een 28-jarige Arnhemmer die als bijrijder in een auto zat.
Rond 22.50 uur kwam er melding van een schietincident aan de Lauwikstraat. Vlak daarna volgde een melding van een ongeval op de Generaal James Gavinsingel.
Rectificatie
In een vorige versie van dit artikel stond vermeld dat de bestuurder van het voertuig zwaargewond is aangetroffen. Dat is onjuist. Het ging om de bijrijder. De politie verstrekte per abuis de verkeerde informatie aan de redactie van Omroep Gelderland. Dit is op 29 maart 2022 aangepast.
Het bleek te gaan om een verkeersruzie die volledig uit de hand was gelopen. Ter plaatse trof de politie drie auto’s aan die mogelijk betrokken zijn geweest bij het incident. De automobilist die het slachtoffer vermoedelijk heeft aangereden, kon diezelfde avond worden aangehouden. Het betreft een 19-jarige man uit Middenbeemster.

Kogelwerende vesten

Omdat er mogelijk een vuurwapen was gebruikt, droegen agenten uit voorzorg kogelwerende vesten. Of er daadwerkelijk is geschoten tijdens de ruzie wordt nog nog onderzocht, net als de aanleiding.
De aangereden automobilist is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Er was ook een traumahelikopter ter plaatse om assistentie te verlenen.