Gelderland

De temperatuur duikt volgende week 10 graden naar beneden

Het is bijna gedaan met het warme lenteweer
Het is bijna gedaan met het warme lenteweer © ANP
ARNHEM - Wie graag op het terras zit, moet daar dit weekend nog volop van genieten. Vanaf dinsdag slaat het weer namelijk volledig om: de temperatuur keldert met 10 graden en er is kans op een bui. "Dat is echt wel even anders, zeker als het ook regent", waarschuwt Raymond Klaassen van Weerplaza.
Als je van zon houdt, zit je dit weekend nog goed. "Het lijkt heel veel op het weer wat we de afgelopen dagen hebben gehad, omdat er nog niet zo heel veel verandert. Maar na het weekend wordt het een ander verhaal, dan moeten we rekening houden met andere weersomstandigheden", zegt Klaassen.
Deze zaterdag tikten we lokaal de 18 graden aan. Zondag moeten we het al met een paar graden minder doen. "Morgen kan het eerst nog mistig zijn, maar in de middag is het overal weer prachtig lenteweer. 15 graden is het dan in Gelderland bij een zwakke tot matige wind uit het noordoosten."

'Maandag is een soort overgangsdag'

Na het weekend hebben we meteen al te maken met een ander weerbeeld. Klaassen: "Maandag is een soort overgangsdag. In de ochtend kan het dan best lang grijs zijn. Het blijft wel droog en in de middag wordt het een graadje of 14. Er zijn dan ook wat meer wolkenvelden."
De dagen daarna gaat de temperatuur flink naar beneden en is er kans op een buitje. "Dinsdag zitten we rond de 11 graden, maar ik denk dat we in de tweede helft van de week amper nog de dubbele cijfers halen. Dan moeten we het doen met 8 of 9 graden", aldus de weerman.