Rivierengebied

Wim (85) doet al meer dan zestig jaar vrijwilligerswerk

De 85-jarige Wim Schouten.
De 85-jarige Wim Schouten. © Omroep Gelderland
HOMOET - Je hebt vrijwilligers in alle soorten en maten. De een is dagelijks in de weer, terwijl de ander maar eens per jaar iets doet. Het zijn mensen die onmisbaar zijn in onze samenleving. Maar sommigen spannen de kroon, zoals de 85-jarige Wim Schouten uit Homoet (Overbetuwe), die al ruim zestig jaar actief is.
"Die man is een en al verenigingswezen", vertelt Joop van Workum. Hij meldde Schouten aan voor het Omroep Gelderland-programma De Gulden Gelderlander. Hij kent hem al ruim vijftig jaar.
Schouten doet alles vrijwillig. "Dat is zijn gedachte, hij doet het al ruim zestig jaar en de lijst is eindeloos." Hij richtte onder meer twee bridgeclubs op, werkt voor de oranjevereniging en hielp tientallen jaren mee op diverse stembureaus.
Kijk hoe presentator Jochem van Gelder Wim Schouten verrast:
Wim (85) doet al ruim zestig jaar vrijwilligerswerk

Biografie

Omdat de lijst met activiteiten van Schouten zo lang werd, is er een biografie over hem uitgebracht. "Het is iemand die erg graag onder de mensen is. Hij vindt het leuk om mensen het naar hun zin te maken, en natuurlijk ook om daarbij mee te genieten", vertelt Tineke, de auteur van het boek.
Wim Schouten heeft de Gulden Gelderlander gekregen, een onderscheiding van Omroep Gelderland voor inwoners die iets speciaals doen voor de samenleving. Schouten is er blij mee: "Ik doe het met veel plezier! Ik had het echt niet verwacht", zegt hij.
Bekijk hieronder de hele uitzending van De Gulden Gelderlander.
De Gulden Gelderlander - Aflevering 3