Rijk van Nijmegen

Uit de as van Fong Shou verrijst een boerderij met appartementen

De resten van Fong Shou na de brand van deze week.
De resten van Fong Shou na de brand van deze week. © Omroep Gelderland
EWIJK - Het afgebrande wokrestaurant Fong Shou in Ewijk wordt op korte termijn gesloopt. Op de locatie verrijst een zogenaamde T-boerderij met appartementen. De ontwikkelaar is namens de eigenaar van het pand in gesprek met de gemeente Beuningen.
In de nacht van woensdag op donderdag ging het voormalige restaurant aan de Van Heemstraweg in Ewijk in vlammen op. Bij de brand is ook asbest vrijgekomen. Het pand stond al jaren leeg. In 2020 werd er nog een hennepkwekerij ontdekt. Een omwonende merkte donderdag op dat de buurt niet rouwig is om het verdwijnen van het pand.
De vraag is wel: wat gaat er verder met het afgebrande restaurant gebeuren? "Het pand zou gesloopt worden door de eigenaar. Dat is nog steeds het geval en de urgentie is nu nog groter geworden", zegt woordvoerder Martin Kugel van gemeente Beuningen. De gemeente kan nog geen datum van sloop aangeven.
Zo stond het wokrestaurant er vóór de brand bij.
Zo stond het wokrestaurant er vóór de brand bij. © Gemeente Beuningen

Boerderij met appartementen

Na de sloop van de resten van Fong Shou komt er op het perceel aan de Van Heemstraweg een zogenoemde T-boerderij. De boerderij dankt haar naam aan de vorm die op een liggende T lijkt. Het type gebouw komt veel voor in het Rivierengebied. Op de boerderij komen maximaal vijftien appartementen.
"De eigenaar heeft een principeverzoek bij de gemeente ingediend. We hebben het in behandeling genomen. Een ontwikkelaar is nu namens de eigenaar met de gemeente in gesprek om de plannen concreet te maken", laat Kugel weten.

Minder geluidsoverlast

Volgens het plan komt het nieuwe gebouw verder van de weg te liggen dan het huidige gebouw. Zo komt er meer ruimte tussen de weg en de nieuwe huizen. De nieuwe bewoners zullen daardoor ook minder geluidsoverlast ervaren.
Zodra de plannen af zijn, kunnen ook omwonenden en belanghebbenden reageren, laat de gemeente weten.