Gelderse Vallei

Oekraïense kinderen in Harskamp kunnen weer naar school

De opvanglocatie in Harskamp.
De opvanglocatie in Harskamp. © Omroep Gelderland
HARSKAMP - 56 Oekraïense vluchtelingkinderen in Harskamp krijgen vanaf vrijdag voortgezet onderwijs aangeboden. De lessen worden verzorgd door twee Oekraïense docenten die ook gevlucht zijn. Vanaf 4 april kunnen ook kinderen van vier tot twaalf jaar les krijgen.
Op de legerplaats verblijven 950 vluchtelingen uit Oekraïne. 56 kinderen die in aanmerking komen voor het voortgezet onderwijs, krijgen vanaf morgen les in een lokaal op de legerplaats zelf en in een lokaal tegenover het terrein. Twee Oekraïense docenten Engels en wiskunde, die ook op de legerplaats wonen, zullen de lessen verzorgen. Zij zullen ook les in andere vakken geven, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Voor de leerlingen is het ook mogelijk om digitaal onderwijs te volgen.

Basisschool

Vanaf 4 april kunnen daarnaast kinderen van vier tot twaalf jaar naar school gaan. Die groep doet al elke dag op de legerplaats aan buitenschoolse activiteiten. Begin volgende maand krijgen de kinderen les in klaslokalen op een basisschool in de buurt.
Vluchtelingkinderen die bij een particulier verblijven, hebben over het algemeen al een plek op een reguliere of een speciale school gevonden, laat de gemeente Ede weten.