Arnhem en omstreken

Onwel geworden agent maakt het goed en is thuis

Er waren veel hulpdiensten aanwezig in Arnhem.
Er waren veel hulpdiensten aanwezig in Arnhem. © Persbureau Heitink
ARNHEM - De politie laat donderdag weten dat de agent, die bij het werk rond een woning in Arnhem, onwel werd, inmiddels thuis is. Hij maakt het naar omstandigheden goed. De agent was aan het werk bij een huis waar een dode man was gevonden. Uit onderzoek blijkt dat de man er 'mogelijk' al dagen lag.
Het gaat om de bewoner van het huis. Volgens de politie heeft de man zelfmoord gepleegd. "Waarschijnlijk met het poeder dat we in de woning aantroffen." Het aangetroffen poeder is volgens de woordvoerder van de politie een middel om zelfmoord mee te plegen. De politie is terughoudend met mededelingen over welk middel het is.
Wil je met iemand praten over zelfdoding? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 of via 113.nl.

Geen contact

De politie ging in op een melding van iemand die zich zorgde maakte over de man. De melder kon geen contact meer krijgen met hem. Hierop bezocht de politie de woning en werd de deur geforceerd. Binnen trof de politie meteen het poeder aan. Een agent werd onwel. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd en maakt het inmiddels goed. De agent is thuis, maar het is niet duidelijk of hij onwel werd door het middel.
Specialisten zorgden ervoor dat hulpverleners de woning veilig in konden. Vervolgens is de dode bewoner aangetroffen. Volgens een woordvoerder lag de man er 'mogelijk al enkele dagen'.
Woningen in de buurt werden ontruimd, maar er is geen gevaar voor de omgeving geweest. Het onderzoek is afgerond, maar de politie gaat nog specifiek kijken naar het poeder.

Zie ook: