Arnhem en omstreken

Nog veel vragen rondom dode in woning en onwel geworden agent

Er kwamen veel hulpdiensten af op het incident.
Er kwamen veel hulpdiensten af op het incident. © Persbureau Heitink
ARNHEM - De persoon die woensdagochtend dood werd aangetroffen in een woning in Arnhem, heeft zichzelf van het leven beroofd. Dat gebeurde waarschijnlijk met een gevaarlijke stof die in de woning aan de Fruithoeve werd aangetroffen. Dat laat de politie donderdag weten.
De overleden persoon is de bewoner van het huis in de wijk Schuytgraaf. De politie ging met spoed op zijn woning af, nadat rond 9.00 uur een melding binnenkwam dat de man zichzelf iets zou hebben aangedaan. Eenmaal ter plaatse vond de politie een stof die mogelijk gebruikt kan worden voor zelfdoding. Na het zien van deze stof heeft de politie de woning verlaten.
Vervolgens hebben collega-agenten en brandweerlieden de woning opnieuw betreden. Daarbij werd de overleden persoon aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de man zich van het leven had beroofd. De kans is groot dat dat gebeurde met de gevaarlijke stof die eerder werd aangetroffen. De politie kan dat echter niet met zekerheid zeggen. De overledene werd in de middaguren met een hoogwerker uit een slaapkamer gehaald.
Wil je met iemand praten over zelfdoding? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 of via 113.nl.
Bij de eerste binnentreding van de woning raakte een agent onwel. De precieze toedracht is niet duidelijk. De man werd volgens buurtbewoners met een traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd. De woning aan de Fruithoeve is inmiddels weer vrijgegeven.