Rijk van Nijmegen

Buurvrouw afgebrand restaurant: 'De hele buurt is hier blij mee'

Omwonende Siverona Koopmans.
Omwonende Siverona Koopmans. © Omroep Gelderland
EWIJK - Siverona Koopmans heeft een korte nacht gehad. Ze woont tegenover het voormalig wokrestaurant dat in de nacht van woensdag op donderdag afbrandde. Ze is blij dat de brand geen schadelijke gevolgen heeft voor de buurt en dat er nu geen overlast meer is.
Siverona ontdekte de brand rond 1.30 uur. "Het is bij ons lammetjestijd en ik was daar net geweest, toen ik de brandlucht rook", zegt ze. Al snel zag ze de vlammen uit het pand aan de overkant slaan. "Ik dacht meteen: dit is niet goed."
Het restaurant staat al jaren leeg. Siverona vertelt: 'Ik denk al wel vijf jaar. Het komt de buurt niet ten goede als je tegen een gebouw aankijkt dat er niet uitziet."
Vorig jaar is er ook al brand geweest en er komen regelmatig jongeren op bezoek. "We hadden wel een beetje overlast van de wok. Het was te verwachten dat er een keer iets zou gebeuren."
Door de brand is er zo goed als niets meer over van het leegstaande gebouw. Daar is Siverona niet rouwig om. "Eigenlijk zeg ik 'gelukkig is er niks over'. De hele buurt is blij dat dit nu is gebeurd."
Bekijk hieronder hoe Siverona de brand beleefde:
Buurvrouw afgebrand restaurant: 'De hele buurt is hier blij mee'