Achterhoek

Onderzoek naar nieuwe accommodatie voetbalvereniging Bredevoort

Het sportpark van sv Bredevoort.
Het sportpark van sv Bredevoort. © Omroep Gelderland
BREDEVOORT - De verhuizing van voetbalvereniging Bredevoort lijkt weer een stapje dichterbij te zijn gekomen. De gemeente Aalten, de voetbalvereniging en Vakantiepark De Twee Bruggen uit de Winterswijkse buurtschap Miste laten onderzoek doen naar een nieuwe plek voor sv Bredevoort. Bij voorkeur bij de Slingeplas.
De betrokken partijen praten al langer over een nieuwe accommodatie voor de voetbalclub. Eigenaar Hendrik Jan Mensink van De Twee Bruggen ziet de voetbalvereniging het liefst richting de Slingeplas komen, die hij gaat exploiteren voor de vakantiegangers op zijn recreatiepark. De kantine van de voetbalvereniging zou dan in de zomer overdag beschikbaar zijn voor de bezoekers van de recreatieplas.

'Verbetering zijn voor Bredevoort'

“Het belangrijkste uitgangspunt voor alle betrokken partijen is dat dit plan een verbetering moet zijn voor Bredevoort. Bij zo’n grote gebiedsontwikkeling zijn er kansen voor alle partijen, die gaan we in beeld brengen bij de uitwerking van het plan”, aldus wethouder Ted Kok van Aalten.
Het streven is dat er voor de zomer meer duidelijkheid is over de mogelijkheden en de haalbaarheid. Op initiatief van De Twee Bruggen brengt een stedenbouwkundig bureau de mogelijkheden in kaart. Mocht een nieuw sportpark bij de Slingeplas haalbaar zijn, dan kunnen er op de huidige plek van de club woningen worden gebouwd. De huidige accommodatie van sv Bredevoort, sportpark 't Brook, schurkt tegen de wijk Stadsbroek aan.

Hotel

Mocht blijken dat de plannen niet realiseerbaar zijn, dan zal de gemeente Aalten moeten investeren in de bestaande accommodatie, gezien de verouderde staat van sportpark ’t Brook.
Mensink heeft het beheer van de Slingeplas mede overgenomen omdat hij een hotel wil bouwen bij De Twee Bruggen. Hij heeft, na twee bijeenkomsten, overeenstemming met de buurt over het parkeerterrein bij het beoogde hotel. Het plan gaat nu richting de gemeente Winterswijk. De hotelgasten kunnen dan in de toekomst ook vertoeven bij de Slingeplas.