Achterhoek

Openluchttheater in Lichtenvoorde mag langer doorgaan ondanks bezwaren

Het openluchttheater in Lichtenvoorde
Het openluchttheater in Lichtenvoorde © REGIO8
LICHTENVOORDE - Het openluchttheater in de Besselinkschans in Lichtenvoorde, ontstaan tijdens de coronapandemie, mag van de gemeente Oost Gelre nog een extra zomer langer doorgaan. Hoewel er al een petitie klaarligt met bezwaren van bewoners van recreatiepark Het Belegh van Grol en uit de buurt.
Medeorganisator Luuk Domhof van De Timp uit Zieuwent krijgt medewerking omdat de klachten over geluidsoverlast door het college aan de kant worden geschoven.
"De Timp voldoet aan de geluidsnormen", zegt wethouder Marieke Frank. "We begrijpen het wel, de protesten, maar we zijn herstellende van corona en we hebben veel enthousiaste reacties gekregen. Dit wordt het laatste jaar."

62 bezwaren

Het openluchttheater voorziet volgens de wethouder in een behoefte en bovendien wordt er door Domhof gezocht naar een nieuwe, permanente locatie. Aangezien er formeel nog geen besluit is genomen, kan de petitie met de 62 bezwaren nog niet in behandeling worden genomen.
"Het openluchttheater past niet in het bestemmingsplan, maar wel in de visie voor de Besselinkschans", zegt Frank. "Het gaat de bezwaarmakers om de overlast voor flora en fauna, maar er worden al minder voorstellingen gehouden. De Timp houdt rekening met de Zwarte Cross en het theaterseizoen in de gemeente. Er zijn achttien voorstellingen, waarvan twee grotere met maximaal 1250 bezoekers."