Rijk van Nijmegen

Kinderen herstellen blunder van aannemer

Leerlingen plantten bomen in het Westerpark
Leerlingen plantten bomen in het Westerpark © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het Nijmeegse minibos dat vorig jaar door een blunder met de grond gelijk is gemaakt, komt terug op een andere plek. Leerlingen van het plaatselijke Kindcentrum Aquamarijn hebben woensdagochtend in het Westerpark tientallen nieuwe bomen geplant.
Het voormalig minibos ter waarde van 22.000 euro werd in 2019 aan de hoek van de Mercuriusstraat en Weurtseweg aangelegd. Door een fout van de aannemer van groenbeheerder Dar werd het bosje vorig jaar verwoest. De bestuurder van een maaimachine miste het bordje en maaide de boompjes omver.

Nieuwe locatie

Het nieuwe bos komt nu op een andere plek, midden in het Westerpark. Voor de leerlingen is dat ook een voordeel. De afstand vanaf school is nu een stuk kleiner geworden.
"Het ziet er fantastisch uit, de kinderen zijn blij. We hebben samen met de aannemer de kosten op ons genomen want we vonden dat dit goed hersteld moest worden", legt Jeroen Vrolijks van Dar uit.

Bomen aangeplant

Jenna is een van de leerlingen die een nieuw boompje in het Westerpark heeft aangeplant. Zij is vooral blij met het nieuwe minibos. "Ons vorige bosje was een soort van kapotgereden. Ik vind het goed dat er nu een nieuw bosje komt zodat we nog steeds dingen voor de natuur doen."
Wethouder Bert Velthuis heeft ook een steentje bijgedragen aan het minibos . "Zo'n bosje is niet alleen belangrijk voor onze stad. Het is vooral een bosje waar kinderen leren buiten te zijn. Ze leren echt uit de natuur en niet alleen uit de boekjes."

Herhaling voorkomen

De nieuwe bomen zijn weer aan het groeien, als ze tenminste niet opnieuw plotseling verdwijnen. "We hebben afspraken gemaakt met de aannemer om kritisch te kijken naar waar we precies bezig zijn met snoeien en maaien. In de uitvoering wordt dat met elkaar afgestemd. Het is miscommunicatie geweest, maar dat gaat niet nog een keer gebeuren", benadrukt Vrolijks.