Arnhem en omstreken

Dode met hoogwerker uit huis gehaald, toestand agent stabiel

Gespecialiseerde teams doen onderzoek naar de nog onbekende stof.
Gespecialiseerde teams doen onderzoek naar de nog onbekende stof. © Omroep Gelderland
ARNHEM - In de woning in Arnhem waar woensdagochtend een agent onwel werd, is een dode aangetroffen. Het lichaam is 's middags met een hoogwerker uit een slaapkamer van het huis gehaald.
Volgens een politiewoordvoerder was de persoon al overleden toen de agent de woning in de wijk Schuytgraaf binnenkwam. De agent kwam zelf in contact met een nog onbekende stof en raakte onwel toen hij het huis verliet.
Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Kijk naar de beelden:
Dode gevonden in woning waar agent onwel werd
Of de persoon in de woning aan de Fruithoeve is overleden door diezelfde stof, is nog niet duidelijk. “Het onderzoek naar de doodsoorzaak en de stof loopt nog”, zegt hij. Voor de zekerheid zijn naastgelegen woningen ontruimd.
Een buurtbewoonster zegt dat het om een man gaat: "Ik ken hem heel goed. Ik weet dat hij kinderen heeft. Het is gewoon erg dat dit gebeurd is. We proberen er voor elkaar te zijn als buren zijnde."

Agent is bij kennis

Volgens buurtbewoners is de agent per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Daar ligt hij nu in stabiele toestand, aldus de woordvoerder. “Hij is gelukkig bij kennis en aanspreekbaar.”
Vanwege het onderzoek is een deel van de wijk afgezet met linten. De brandweer was met veel eenheden ter plaats en er liepen onder meer agenten met gasmaskers op.
Een deel van de woonwijk is afgezet vanwege het onderzoek naar de onbekende stof.
Een deel van de woonwijk is afgezet vanwege het onderzoek naar de onbekende stof. © Roland Heitink/Persbureau Heitink