Noord-Veluwe

Overvallers bedreigen jonge hotelportier met enorm kapmes: 'Hij was in shock'

De overvaller, met machete, doorzoekt de portemonnee van de portier.
De overvaller, met machete, doorzoekt de portemonnee van de portier. © Opsporing Verzocht
PUTTEN - De politie is nog altijd op zoek naar de twee overvallers die in november hun slag sloegen bij een hotel in Putten. In Opsporing Verzocht zijn beelden van de overval getoond. Daarop is onder meer te zien dat de nachtportier wordt bedreigd met een groot kapmes en een pistool.
De overval vond plaats in de nacht van 26 op 27 november bij Fletcher-hotel Mooi Veluwe aan de Garderenseweg. De twee overvallers stormden naar binnen, toen de nachtportier het vuilnis buiten wilde zetten.
Uit de uitzending van Opsporing Verzocht bleek dat de nachtportier een 22-jarige student was, die als bijbaan twee nachten in de week in het hotel werkte. Hij werd door de overvallers bedreigd met een pistool en een machete. Het mes, met een lemmet van 40 centimeter, hielden ze vlak bij zijn hoofd en nek, terwijl hij vastgebonden op de grond lag.
Bekijk de camerabeelden en reconstructie van Opsporing Verzocht:
Volgens de politie was de jonge portier ontredderd en in shock na de overval. “Pas toen zijn ouders ter plaatse kwamen, zag je de ontlading en dat hij zich realiseerde wat er gebeurd was”, vertelt brigadier Gert-Jan. “Toen zag je dat hij brak.” Hij heeft zijn werk als nachtportier nog niet kunnen oppakken.

Overvallers hadden voorkennis

De overvallers wisten volgens de politie precies waar ze moesten zoeken. Binnen een paar minuten hadden ze in een kantoortje de kluis leeggeroofd. “Daar zat heel weinig in, dus die informatie hadden ze blijkbaar niet”, aldus een woordvoerder.
De politie speurde na de overval in de omgeving naar de daders.
De politie speurde na de overval in de omgeving naar de daders. © Tim van Donkersgoed/Persbureau Heitink
De overvallers zijn waarschijnlijk rond de 20 jaar. Mogelijk zijn ze op de scooter of fiets gevlucht, omdat het rijbewijs van de nachtportier op het fietspad in de richting van Putten is weggegooid. Ook is er een kans dat er een derde dader was, die buiten op de wacht stond.

Beveiligingsmaatregelen

Tijdens de overval verbleven er zo’n honderd gasten in de bossen bij Putten. Het hotel heeft inmiddels beveiligingsmaatregelen getroffen.