nieuws

Scouting Valeouwe wil een fijne omgeving voor de kinderen om te spelen

Stichting Valeouwe Loenen.
Stichting Valeouwe Loenen. © Valeouwe Loenen
LOENEN - Scouting Valeouwe in Loenen verzorgt elke zaterdag gezellige en leerzame activiteiten voor kinderen. Het is een kleine vereniging en daardoor hebben ze weinig middelen om het gebouw op te knappen. Op zaterdag 26 maart gaat presentator Frank Oosterwegel de Gelderland Helpt Battle aan om het scouting gebouw en terrein onder handen te nemen.
Albrecht Heusken is een van de spelleiders en al lang betrokken bij de vereniging. "Mijn broer en zus hebben vroeger ook altijd bij de scouting gezeten en mijn kinderen ook, zo kom je met het virus in aanraking".
Valeouwe is een kleine vereniging met weinig financieel draagvlak. De contributie is jaren heel laag gebleven terwijl de vaste lasten voor de vereniging allemaal omhoog zijn gegaan. Daardoor is het opknappen en onderhoud aan de blokhut achterwege gebleven.
De blokhut van de scouting heet Mahpita Tanpa, wat in de Indiaanse taal zoiets betekent als “huis onder de berken”. Vele vrijwilligers hebben in 1993 de oude blokhut verbouwd en de inhoud is daarna bijna verdubbeld.

Hulpvraag

"We hebben hier pionierpalen buiten liggen, die zouden eigenlijk binnen moeten liggen voor een langere levensduur. Daarom willen we graag een afdak maken aan de zeecontainer die op het terrein staat", aldus Albrecht.
De jongste speltak bij Valeouwe zijn de bevers, kinderen tussen de 5 en 7 jaar. "We zouden heel graag hun lokaal willen verven zodat ze een lekkere plek hebben om samen te komen op zaterdagochtend, daar kunnen we wel hulp bij gebruiken", vertelt Albrecht.
Bekijk de video:
'The Battle' gaat aan in Loenen op 26 maart
Werk aan de winkel voor Frank dus. Zaterdag 26 maart gaat hij voor Gelderland Helpt The Battle aan de slag en hij zoekt nog vrijwilligers. Alle hulp is welkom dus kom langs tussen 10.00 uur en 16.00 uur aan het Lonapark 10 in Loenen.

Inzamelactie

Tijdens de klusdag op 26 maart worden er ook goederen ingezameld voor Oekraïne via De Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa (WHOE). Zij zullen bij scoutinggroep Valeouwe aanwezig zijn om uw spullen in ontvangst te nemen. Ze zijn op zoek naar dekbedden, slaapzakken, dekens en hygiënische producten. Elk product levert presentatrice Frank Oosterwegel punten op wat de kans op de overwinning groter maakt.
Onder het genot van een lekker bakje koffie is iedereen welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur aan het Lonapark 10 in Loenen. We zien u graag!
Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland Helpt is te vinden op: