Noord-Veluwe

VVD in Putten krijgt alsnog extra zetel na hertelling

De VVD, hier op de eerste rij, viert het succes. Anja ten Bolscher, die de zetel krijgt zit op de tweede stoel van links.
De VVD, hier op de eerste rij, viert het succes. Anja ten Bolscher, die de zetel krijgt zit op de tweede stoel van links. © Gemeente Putten/Fokko Everts
PUTTEN - De VVD in Putten heeft alsnog een extra zetel behaald. Na een hertelling bleek dat de VVD de éne tekort gekomen stem bij de uitslag, alsnog heeft gekregen.
In Putten was het verzoek tot hertelling afgelopen vrijdag per brief gedaan. Dat gebeurde nadat de VVD ontdekte dat ze één stem tekort kwamen om recht te hebben op drie zetels in de raad.
Daarop maakte de burgemeester bekend dat er een hertelling plaats zou vinden. De hele dag is er geteld in Putten en dat heeft dus succes gehad voor de partij. Gemeentebelangen is de eerder verkregen zetel nu kwijt.

'Eén stem kan verschil maken'

En dat doet wel een beetje pijn, zegt Robin Hoogendijk van gemeentebelangen. "We vinden het jammer, maar we respecteren de uitslag wel. Ik baal dat het tellen de eerste keer niet goed gegaan is. Er zit maar één stem verschil in. Dus ik hoop dat de Gemeentebelang-stemmers die zijn thuisgebleven de volgende keer wel stemmen. Eén stem kan het verschil maken."
Die zetel gaat nu naar Anja ten Bolscher. "Ik had dit nu niet meer verwacht, maar ik ben heel blij met het resultaat. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan", zegt ze. "Je legt je neer bij een eerste uitslag. Dat nu door de hertelling blijkt dat ik toch in de raad kom, is echt geweldig."
De einduitslag in Putten is nu als volgt. WijPutten: 4 zetels; GemeenteBelangen: 3 zetels; ChristenUnie: 3 zetels; SGP: 3 zetels; CDA: 3 zetels; VVD: 3 zetels.