Gelderse Vallei

Ongeloof en verbijstering na drama in Ede: 'Dit is echt heel heftig'

Bloemen neergelegd in Ede na drama
Bloemen neergelegd in Ede na drama © Omroep Gelderland
EDE - Vol ongeloof en met verbijstering wordt in Ede gereageerd op het drama dat zich afgelopen zaterdag voltrok. Een 64-jarige man uit Gaanderen overleed bij een vermoedelijke opzettelijke aanrijding. Een 36-jarige vrouw reed volgens ooggetuigen meerdere malen over het slachtoffer heen.
"Het is echt ernstig", vertelt een ooggetuige maandag. Hij stond zaterdag iets verderop koffie te drinken bij een café toen hij een knal hoorde. "En toen zag ik die man onder de auto liggen, hij werd echt heen en weer geslingerd. De vrouw reed uiteindelijk met slippende banden weg en schepte toen nog bijna iemand. Het was echt heftig."
De ooggetuige probeerde nog achter de vrouw aan te rennen. "Schreeuwen van stop, stop. Ze zag het volgens mij allemaal niet eens."
Verbijstering en ongeloof na drama in Ede
De vrouw kon desondanks later op die dag alsnog worden aangehouden. Ze zit nog vast, meldt de politie. Voor Gerben van de Steen is het zwaar, hij kent de 64-jarige man goed van het Legers des Heils. Daar werkte het slachtoffer. "Het is heel naar en verdrietig, ik kon het haast niet geloven." Van de Steen heeft het zichtbaar zwaar. "Het is een sportieve man, je kon met hem lachen, huilen. Alles, ja ik ben er kapot van ja."
Het Legers des Heils laat weten dat ze medewerkers aan het bijpraten zijn over het dodelijke incident. Het slachtoffer werkte op meerdere locaties. Medewerkers en bewoners van het Leger kwamen zondag al bijeen op de parkeerplaats om het slachtoffer te herdenken.
We leven in een vreselijke wereld
Omwonende

'Het raakt mij'

Inwoners van Ede lopen maandag langs de plek van het incident en er worden bloemen neergelegd. "Ik wilde toch even komen kijken. Want het raakt mij, het raakt mij heel erg", zegt een 86-jarige man. Hij woont iets verder en kan er niet bij. "Dit is toch vreselijk, we leven in een vreselijke wereld", zegt hij. Hij kan niet bevatten dat iemand meermaals over iemand heenrijdt.
Wat er nou precies is gebeurd wordt door de politie nog onderzocht. Eerder meldde de politie al wel dat er mogelijk een aanrijding is geweest tussen de vrouw en het slachtoffer. "Zij wou het papierwerk niet regelen. Dat hoor je hier, maar dan rijdt je toch niet iemand dood?", vertelt een ooggetuige.