Rijk van Nijmegen

500 briefjes onder de ruitenwisser met een positieve tekst, hier komen ze vandaan

Rosalie en Lerrie legden dit soort briefjes onder de ruitenwisser
Rosalie en Lerrie legden dit soort briefjes onder de ruitenwisser © Rosalie van Woezik
NIJMEGEN - Supporters van de wedstrijd NEC-Sparta Rotterdam keken afgelopen weekend vreemd op. Onder hun ruitenwissers vonden zij briefjes, met daarop hele lieve boodschappen.
Afzender van de briefjes is de positiviteitsclub "Kindness Collective Nijmegen". Tot die groep behoort onder andere Rosalie van Woezik. Ze heeft afgelopen week 500 briefjes verspreid, terwijl de supporters naar de wedstrijd keken. Op de vraag waarom, heeft ze een simpel antwoord: "Er is al zoveel negativiteit in de wereld, en onderzoek heeft bewezen dat mensen gelukkig worden van positiviteit." In dat werkveld zit ze zelf ook, ze is gedragsonderzoeker.
Rosalie heeft samen met haar "partner in crime" Lerrie Grooten 500 handgeschreven briefjes uitgedeeld. Maar dat is niet het enige wat ze doen. "We hebben laatst ook chocoladerepen door de brievenbus gegooid met een lief berichtje erbij, en ik deel ook plantjes uit op straat. En dat alles om mensen een glimlach op het gezicht te toveren en daarmee hen misschien ook een mooiere dag te bezorgen."
Lerrie en Rosalie stoppen chocola in de brievenbussen
Lerrie en Rosalie stoppen chocola in de brievenbussen © Rosalie van Woezik
Rosalie heeft overigens nog geen berichten voorbij zien komen waarin mensen bedanken voor de leuke boodschap, of zich afvragen waar deze actie van is. "Vaak zoeken mensen ons op social media wel op en laten ze een foto achter. Daar is het ons niet per se om te doen, maar zo'n extra blijk van waardering is voor ons natuurlijk ook weer een leuk compliment. "
Rosalie deelt deze plantjes uit
Rosalie deelt deze plantjes uit © Rosalie van Woezik