Gelderse Vallei

Bloemen en kaarsen voor doodgereden zorgbeveiliger: 'Hij was een topper'

EDE - Op de plek in Ede waar zaterdag de 64-jarige man uit Gaanderen werd doodgereden, zijn bloemen gelegd en kaarsjes aangestoken. Medewerkers en bewoners van het Leger des Heils, waar het slachtoffer werkte als beveiliger, kwamen zondag samen in Ede.
"We zijn hier om uiting te geven aan ons verdriet", zegt Robert Fennema van het Leger des Heils. "We zijn verbijsterd en verslagen. Met de medewerkers en bewoners van onze locatie in Lunteren willen we daar hier uiting aan geven."
Op de plek van de aanrijding zijn veel bloemen neergelegd en kaarsjes aangestoken:
Bloemen en kaarsjes voor doodgereden zorgbeveiliger
Fennema kende het slachtoffer persoonlijk. “Het was een topper, vandaar dat de verslagenheid ook zo groot is."

'Wat een leed'

Ook locoburgemeester Leon Meijer was zondag aanwezig, als vertegenwoordiger van de gemeente Ede. "Dit is verschrikkelijk", zegt hij. "Onze ogen zijn een beetje gericht op alle ellende die we in Oekraïne zien gebeuren en dan gebeurt zoiets in je gemeente. Dat iemand zinloos sterft.”
Het nieuws kwam voor hem als een schok. “Je hebt eerst van: dit kan toch niet. In de loop van de avond denk je toch een paar keer: wat leven we in een rare wereld. En wat een leed wordt de man, maar ook zijn vrouw en kinderen aangedaan."
Een vrouw van 36 jaar uit Ede werd zaterdag na de aanrijding door de politie aangehouden op verdenking van doodslag. Volgens de politie was er voor het fatale incident mogelijk een aanrijding op een parkeerplaats, waarbij een conflict ontstond.
De aanrijding vond midden op de dag plaats in het centrum van Ede en is daarom door veel mensen gezien. Er is slachtofferhulp ingeschakeld.