Gelderse Vallei

Drama in hartje Ede: 'Ik ben me helemaal kapot geschrokken'

Het incident in de binnenstad van Ede.
Het incident in de binnenstad van Ede. © Persbureau Heitink
EDE - De 64-jarige man uit Gaanderen die zaterdag vermoedelijk bewust is overreden in het centrum van Ede, was zeer actief in het verenigingsleven. De man reed rond in een bus van het Leger des Heils. Daar was hij actief als zorgbeveiliger.
Diverse mensen van de locatie van het Leger des Heils in Lunteren kwamen zondagmiddag samen op de plek waar het zaterdag zo ontzettend mis ging. Ze waren daar om te praten over het incident en om de man uit Gaanderen te herdenken.
De overleden man was dus zeer actief in het verenigingsleven. "Ik ben me helemaal kapot geschrokken", zegt iemand van de EHBO Gaanderen. "Hij is een goede vriend van mij."

Vrouw (36) zit vast

Een vrouw van 36 jaar uit Ede is zaterdag door de politie aangehouden. Ze wordt verdacht van doodslag. Volgens de politie was er voor het fatale incident mogelijk een aanrijding op een parkeerplaats, waarbij een conflict ontstond.
Het incident heeft veel losgemaakt. Het vond midden op de dag plaats in het centrum van Ede en is daarom door veel mensen gezien.
Bekijk de beelden:
Automobiliste opgepakt na ernstige aanrijding, 'slachtoffer meerdere keren overreden'