Achterhoek

'Voel geen enkele steun', wethouder dient ontslag in na verkiezingsnederlaag

Inge Klein Gunnewiek stopt per direct.
Inge Klein Gunnewiek stopt per direct. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - De Winterswijkse wethouder Inge Klein Gunnewiek heeft per direct haar ontslag ingediend. Ze gaat in Winterswijk niet demissionair verder na de verkiezingsnederlaag van afgelopen woensdag. "Ik voel geen enkele steun", zegt de teleurgestelde Klein Gunnewiek.
De VVD-politica had de afgelopen drie jaar moeilijke dossiers, zoals het ondieper maken van de Kleiput, bedrijventerrein Misterweg en uitbreiding Camping 't Winkel, in portefeuille en ze kwam publiekelijk onder vuur te liggen. "De weerstand van een paar personen is uitgegroeid tot de weerstand van het hele dorp. De weerstand is georganiseerd, daar kan ik me niet tegen verweren. Ik voel me door de betrokken partij misbruikt voor eigen gewin", zegt Klein Gunnewiek.

'Dezelfde weerstand meemaken'

Doelt ze daarmee op oppositiepartij Voor Winterswijk, die als grote overwinnaar uit de verkiezingen is gekomen? "Dat klopt. Voor Winterswijk heeft oppositie gevoerd op een manier die we bij de VVD nooit hebben gedaan. Tom van Beek (fractievoorzitter Voor Winterswijk, red.) mag er nu mee doorgaan en loopt tegen dezelfde dingen op. Zij zullen dan dezelfde weerstand meemaken."
Ik ben afgerekend op de resultaten, maar ik ben trots op wat ik heb gedaan
Klein Gunnewiek maakt de keuze de rit niet af te maken. "Het is bij mij alles of niets en het is klaar. Ik ben afgerekend op de resultaten, maar ik ben trots op wat ik heb gedaan en dat pakt me niemand af. En de uitslag was dramatisch, alleen dankzij een restzetel is de VVD op twee zetels uitgekomen.
"Nee, ik ga niet verder als raadslid, Casper Sonderen wordt fractievoorzitter en gaat samen met Nasim Morad in de raad zitten. Ik ga ze op de achtergrond wel helpen om over vier jaar goed aan de verkiezingen te beginnen."