Rijk van Nijmegen

Gedumpte chihuahua Lana heeft warm thuis gekregen bij Frida

Chihuahua Lana heeft een warm thuis gevonden bij Frida.
Chihuahua Lana heeft een warm thuis gevonden bij Frida. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Hondje Lana is een van de chihuaha's die in januari zijn aangetroffen aan een paal in Geldermalsen. Twee maanden later heeft ze het naar haar zin bij Frida, haar nieuwe baasje. Alle 24 gedumpte chihuahua's hebben inmiddels een nieuw thuis gevonden.
Frida Dollekens uit Nijmegen was behoorlijk aangedaan toen ze in januari de hondjes op tv zag. "Ik kon er 's nachts niet van slapen. Ik werd wakker na een vreselijke droom en ik begon gewoon te huilen. Toen dacht ik: ik moet alles doen om minstens één zo'n beestje te redden."
Ze meldde zich al snel bij het dierenasiel. "Al is dat het lelijkste hondje, dat interesseert me niet. Het ging mij er alleen om om zo'n beestje te helpen", blikt Frida terug.
Bekijk hoe Lana haar draai heeft gevonden bij Frida:
Chihuahua Lana is dolblij bij haar nieuwe baasje Frida

Nieuwe omgeving

De Nijmeegse mag uiteindelijk hondje Lana een onderdak bieden. De leeftijd van Lana is niet bekend, maar ze wordt geschat op vijf jaar. Het gaat naar omstandigheden goed met de nieuwe huisgenoot van Frida. Lana went steeds meer aan de nieuwe omgeving. "Ze kon nog niet eens omhoog springen op iets, ze wist helemaal niets van de wereld. Het beestje moet al die jaren inhalen en dat lukt nou behoorlijk goed."

Gezelschap

Lana is daarbij niet alleen. Elke dag wordt ze vergezeld door Luna, de eerste hond van Frida. "Die twee gaan goed met elkaar om. Luna weet wel dat ze de baas is, want ze was er als eerst. Maar de kleine sjouwt achter Luna aan. Als Luna naar buiten gaat, gaat Lana mee en zo leert ze de tuin verkennen."
Frida hoopt op een goede toekomst voor Lana. "Ik zou haar ook niet meer kunnen missen, het beestje hoort bij ons."

Zie ook: