Stedendriehoek

Waarschuwingsschoten gelost bij aanhouding verdachten in woonwijk

De straat is ruim afgezet
De straat is ruim afgezet © Luciano de Graaf
APELDOORN - De politie heeft woensdagmiddag op de Warenargaarde in Apeldoorn twee aanhoudingen verricht. Agenten hebben daarbij waarschuwingsschoten gelost. Volgens een woordvoerder van de politie is er niemand gewond geraakt.
Buurbewoners melden dat ze vier schoten hebben gehoord. Aan het incident zou een achtervolging vooraf zijn gegaan. De twee verdachten zaten volgens getuigen in een auto die in de woonwijk werd klemgereden door de politie.
De woordvoerder van de politie kan dit relaas niet bevestigen. Wel kan hij zeggen dat de auto van de verdachten inreed op agenten. Die losten daarop enkele waarschuwingsschoten.

Geschrokken

Edwin Fiegen zat tv te kijken toen hij vier of vijf schoten hoorde. "We dachten eerst dat het vuurwerk was. Toen scheurden er vijf politieauto's voorbij en een politiebusje. Toen we vanaf het balkon keken zagen we daar die auto klemgereden staan", aldus Fiegen. "Er gebeurt wel eens wat", zegt hij, "maar in de buurt zijn we hier wel een beetje van geschrokken."

Kogelhulzen

Een videocorrespondent ter plaatse ziet rondom de auto kogelhulzen liggen, waar de politie pionnen bij heeft geplaatst. De twee verdachten zijn geboeid afgevoerd naar het bureau. De Warenargaarde is ruim afgezet met lint. De politie verricht op de locatie onderzoek.
Onder de pion zou een kogelhuls liggen
Onder de pion zou een kogelhuls liggen © Luciano de Graaf