Arnhem en omstreken

Hakenkruizen en Hitler-leuzen op verkiezingsborden, gemeente doet aangifte

BEMMEL - Op verschillende plekken in Bemmel zijn in de nacht van dinsdag op woensdag verkiezingsposters- en borden beklad. In het centrum, op straatmeubilair bij het gemeentehuis en op een bord in iemands tuin zijn hakenkruizen en Hitler-leuzen aangebracht. "Afschuwelijk om te zien", zegt de burgemeester.
En zo zien de bekladdingen in Bemmel er uit:
Hakenkruizen en Hitler-leuzen op verkiezingsborden
Bij het gemeentehuis zijn leuzen als ‘Hitlerjugend was hier’ te lezen. Ook zijn er leuzen gespoten rondom het centrum van Bemmel op onder andere de Papestraat, Herckenrathweg en het Kinkelplein. Daarnaast is bij iemand in de tuin een VVD-bord beklad de Polsehof in Bemmel. Een verkiezingsposter van de VVD bij een bushalte is beklad met 'PVV', 'KKK', 'homo' en '666' en met een hakenkruis.
Wie de leuzen in Bemmel heeft gespoten en waarom, is niet bekend. De gemeente Lingewaard en vervoerder Breng zijn de bekladdingen aan het verwijderen. Ook is de afdeling handhaving van de gemeente aan het werk gegaan, om de schade in beeld te brengen.
Onbekenden hebben een hakenkruis aangebracht op een VVD-bord.
Onbekenden hebben een hakenkruis aangebracht op een VVD-bord. © Persbureau Heitink

Burgemeester doet aangifte

Burgemeester Nelly Kalfs van Lingewaard doet aangifte van de bekladdingen. "Het is afschuwelijk te zien dat over de posters van onze gemeentelijke partijen deze tekens zijn gezet. Ook de hakenkruizen en de tekst op het Kinkelplein naast ons gemeentehuis, zijn verschrikkelijk. Ik neem dit heel serieus en doe daarom zo snel mogelijk aangifte", aldus Kalfs.