Arnhem en omstreken

Arrestatieteam valt woning binnen, man verdacht van gijzeling

Een arrestatieteam kwam naar de De Bosch Kemperstraat in Arnhem.
Een arrestatieteam kwam naar de De Bosch Kemperstraat in Arnhem. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Bij een inval in een huis aan De Bosch Kemperstraat in Arnhem is woensdagochtend vroeg een man aangehouden. Het gaat om de bewoner van het huis. Hij wordt verdacht van gijzeling, handel in verdovende middelen en het in bezit hebben van meerdere vuurwapens, zo laat de politie weten.
Een arrestatieteam viel woensdagochtend rond 6.00 uur de bovenwoning binnen. Na de aanhouding van de verdachte ging een onderzoeksteam van de politie direct aan de slag in het huis. Dat onderzoek is rond 9.30 uur nog aan de gang. Of er in het huis wapens en drugs zijn gevonden, is nog niet duidelijk.
Kijk naar beelden van de inval:
Arrestatieteam valt woning binnen, man verdacht van gijzeling

Gijzeling

Over de gijzeling waarvan de man verdacht wordt, kan de politie nog niet veel zeggen. Een woordvoerder geeft aan dat deze zaak eerder al speelde en dus niet op het moment van de inval.
De verdachte zit nog vast. Zijn leeftijd maakt de politie om privacyredenen niet bekend. Dinsdag werden bij een grootscheepse politieactie in de omgeving van Arnhem zes mannen aangehouden. Deze aanhouding staat daar volgens de politie los van.