Rivierengebied

Het zit gedumpte chihuahua's niet mee; ze zoeken om trieste reden wéér een nieuw baasje

Liv, één van de twee hondjes die nu een nieuw baasje nodig hebben.
Liv, één van de twee hondjes die nu een nieuw baasje nodig hebben. © Dierenasiel Tiel
TIEL - Twee van de 24 chihuahua's die begin januari werden gevonden in Geldermalsen, zijn op zoek naar een nieuw baasje. Liv en Liesje vonden als eersten van de groep hondjes onderdak op een nieuw adres, maar hun baasje heeft een hartinfarct gehad, laat het Dierenasiel Tiel weten.
De vrouw kan nu niet meer voor de hondjes zorgen: de chihuahua's zijn "met heel veel verdriet" teruggebracht in Tiel, laten medewerkers van het asiel weten. Zij zijn nu op zoek naar een nieuw onderkomen voor de dieren. De bedoeling is dat Liv en Liesje, die ongeveer 5 en 7 jaar oud zijn, samen op een nieuw plekje terechtkomen.
De hondjes hebben veel geleerd in de periode dat ze geplaatst waren. "Zo lopen ze keurig aan de riem mee, zijn ze zo goed als zindelijk en slapen ze 's nachts lekker samen in de bench", aldus het dierenasiel.

Kleine terugval

De medewerkers denken dat Liv en Liesje wel een kleine terugval kunnen krijgen, door de tot nu toe opgedane indrukken. In het begin kunnen de hondjes wat terughoudend zijn, maar als ze eenmaal gewend zijn aan een baasje zijn ze erg knuffelig.
De hondjes werden in januari landelijk nieuws, toen een wandelaar ze op een zondagochtend vond aan de Zeekade in Geldermalsen. Ze zaten met dunne touwtjes vast aan een paal en waren onderkoeld. Wie de dieren daar had achtergelaten, is tot nu toe nooit duidelijk geworden.
Wie Liv en Liesje graag een nieuw onderkomen wil bezorgen, kan contact opnemen met het Dierenasiel Tiel.