Achterhoek / Rivierengebied

Lid van motorclub Bandidos acht jaar de cel in om drugshandel

Bandidos Motorcycle Club Holland werd in 2020 verboden
Bandidos Motorcycle Club Holland werd in 2020 verboden © ANP
GAMEREN - Een 38-jarig lid van de motorclub Bandidos uit Gameren is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor onder meer drugshandel en poging tot afpersing. Er was tien jaar cel geëist.
De man uit het dorp in de Bommelerwaard vervoerde samen met een 55-jarige man uit Sprang Capelle 48 kilo amfetamine naar Zweden. Naast het exporteren van de amfetamine maakte de 38-jarige zich schuldig aan de export van tien kilo cocaïne naar Engeland, poging tot afpersing, mishandeling en het voortzetten van werkzaamheden van een verboden motorclub.
Het duo heeft ook geprobeerd een half miljoen euro af te persen bij een inwoner van het Achterhoekse Laren. Het slachtoffer werd door de verdachten verantwoordelijk gehouden voor het kwijtraken van een lading coke en amfetamine. Ze gingen bij de man uit Laren thuis langs en bedreigden hem.

Verboden motorclub

De 38-jarige heeft volgens de rechtbank Overijssel de verboden landelijke motorclub voortgezet door bij hem thuis een bijeenkomst te houden en de algemene kleding te blijven dragen. Volgens de rechtbank gaat het hier niet om kleding van de lokale "chapters" of afdelingen, die niet verboden zijn.
De straf voor de man uit Gameren valt lager uit dan de eis. Dat geldt ook voor de 55-jarige. Hij krijgt vijf jaar cel opgelegd, een jaar minder dan het Openbaar Ministerie wilde.