Arnhem en omstreken

Zes verdachten opgepakt bij reeks invallen in drugsonderzoek

De inval op het woonwagenkamp.
De inval op het woonwagenkamp. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Bij de grootscheepse politieactie in de omgeving van Arnhem zijn dinsdag zes mannen aangehouden. In totaal zijn op meer dan 25 locaties invallen en doorzoekingen gedaan, onder meer op het woonwagenkamp bij de Zeegsingel.
De meeste invallen waren in Arnhem, maar er zijn ook woningen en bedrijfspanden doorzocht in Lathum en Amsterdam. Er zijn meerdere vuurwapens, auto’s en administratie in beslag genomen.
Volgens de politie zijn de doorzoekingen gedaan in een onderzoek naar de productie en handel van drugs, vuurwapens en witwassen. De zes verdachten die zijn opgepakt komen uit Arnhem en zijn tussen de 31 en 50 jaar.
De politie pakte zes verdachten op bij een reeks invallen.

Speciale teams

De politie kwam hen op het spoor dankzij het onderscheppen van versleutelde berichten. Bij de actiedag waren dinsdag behalve de politie ook het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, douane en Defensie betrokken.
Defensie heeft een team dat gespecialiseerd is in het zoeken naar verborgen ruimtes. “We hebben zelf ook een team dat gespecialiseerde doorzoekingen doet en daarvoor zetten we honden in die kunnen zoeken naar verdovende middelen en naar vuurwapens”, zei een politiewoordvoerder eerder op de dag.